Informatică, întrebare adresată de serbananamaria38, 7 ani în urmă

va rog ajutati-ma, e urgent!!....
DAU COROANA​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de freefall
1

Pentru a realiza interfata dintre componentele hardware si utilizator, trebuie sa avem in.stalat pe calculator un sistem de operare. Rolul unui sistem de operare este acela de supraveghere si coordonare a intregii activitati a computerului si de asigurare a comunicarii utilizatorului cu acesta.

La pornirea computerului, pe ecran apare imaginea desktopului, care poate sa contina : bara de activitati, pictograme si fisiere.

Pentru a gasi mai usor informatiile pe computer acestea sunt organizate in directoare si fisiere.

Fiecare fisier are asociat un nume si o extensie, separate prin punct, extensia avand ca rol specificarea tipului fisierului.

Desenul [] reprezinta un director, iar [] un fisier.

Pentru a ajunge la un director sau fisier, trebuie sa parcurgem o cale.

Principalele operatii ce se pot efectua cu directoarele si fisierele sunt : creare, redenumire, copiere, mutare, stergere si cautare. Internetul este o lume imensa de informatii care pot fi transmise in format electronic: texte, filme, imagini, muzica, etc. Aceste informatii pot fi publice sau private, gratuite sau contra-cost. Serviciul World Wide Web este cel mai mai folosit serviciu internet. Pentru a naviga pe internet avem nevoie de un program special numit browser. Cautarea informatiilor pe internet se realizeaza cu ajutorul unui motor de cautare.

Navigarea in siguranta pe internet este foarte importanta, motiv pentru care trebuie sa tinem cont de anumite masuri. Unele informatii de pe internet pot fi folosite doar cu acordul proprietarului.

Alte întrebări interesante