Limba română, întrebare adresată de Culealarisandreea, 8 ani în urmă

Vă rog ajutați-ma este urgenttttt
Să aibe suspans​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de edyrares4
1

Răspuns:

O prietenie de neuitat

Soarele cald de vară dezmierda oceanul verde al câmpului. Din loc în loc corolele grele de parfum ale florilor se împânzeau pe tot întinsul. Copacii presărați pe pajiște păzeau ca niște străjeri gata să moară pentru împărăteasa lor, "Câmpia". Intr unul din acești copaci se află o privighetoare. Nu știu cât de frumoasă era, dar trilurile ei te cufundau în lumi neștiute. Când îl asculta, până și moartea, mereu tristă, lăsa securea ascultând vrăjită cântecul ei.

Mare a fost tristețea când un băiat răutăcios a tras cu o praștie în privighetoare, curmându-i arabescurile sonore ce însoțeau amurgul. Din fericire, eram în apropiere și am auzit ultimul fâlfâit de aripi. Am alergat până la locul tristei întâmplări și am văzut o jos cu aripa mai roșie ca focul. Lângă ea, stăteau aplecați doi clopoței care parcă încercau să i mângâie căderea.

Am luat ușurel pasărea rănita și am dus o acasă. Timp de două luni, am stat cu ea și am îngrijit o, iar ea m a înveselit cu trilurile ei. Treceau zilele, treceau nopțile și ea stătea în micul ei cuib de la fereastra mea și, pe zi ce trecea, se înzdrăzvenea din ce în ce mai mult. O duceam în curte să mănânce, îi dădeam vitamine, apă și s a făcut repede bine. Poate prea repede pentru mine!

Eu îmi doream să trăiască cu mine o veșnicie. Însă privighetoarea avea o dorința din ce în ce mai mare să plece. Într-o zi când am considerat că însănătoșirea ei era deplină,i am îndeplinit dorința ce ardea în mica ei inimă. Am dus o pe iarbă. S a uitat puțin în jur , a analizat împrejurimile, a stat să simtă aerul și soarele, apoi s a dezlipit de țărână și pâlpâind din aripi, se înalță.

Nu am crezut că o voi mai vedea vreodată,dar le seară mi s a părut că aud fâlfâit de aripi grăbit în tufele de trandafiri de la capătul aleii ,apoi,când soarele se pregătea să se culce, m a anunțat cu trilurile ei minunate că își mutase locusorul din campie la noi in curte, sa fim mereu aproape!

Explicație:

Te asigur că e corecta gramatical,doar să stii tu sa pui diacriticele. Am folosit multe expresii pt ca in general cititorul devine mai fascinat când sunt folosite cuvinte "deosebite" mai ales ca profesor/ă))))


Culealarisandreea: ce înseamnă corolele?
edyrares4: corolele= totalitatea petalelor unei flori,care alcătuiesc învelișul floral intern!
Răspuns de opentoideas
1

Elementele unei compuneri:

Introducere, cuprins si încheiere

Titlu : La bunici

Introducere:

După terminarea anului școlar mama ne-a lăsat pe mine si pe sora mea in grija bunicilor undeva in dobrogea .

Cuprins :

Am asteptat cu nerăbdarea acesta clipă minunata de a merge în locuri unde ne putem revedea prietenii ce i-am cunoscut cu ocazia petrecerii vacanței la părinții mamei.

A trebuit pe parcursul șederii aici, sa ne facem temele si sa fim ascultători. Eu si sora mea Sara am mers în vizită la Cornel si sora lui Viorela , într-o zi de duminică, după ce am venit împreună cu bunicii de la biserica . La ei , având curte, ne-am putut da in leagăn si sa stam pe iarba la jucat cărți și sa mâncăm floricele făcute special pentru noi de părinții lor . Aerul curat de la tara si atmosfera de poveste ne face sa ne simtim minunat .

Concluzie:

Timpul petrecut cu adevărații prieteni nu este o perioadă pierdută. Ea se scrie cu siguranță undeva unde va rămâne pe vecie.

Copilăria și momentele frumoase ce au loc în viața noastră , nu ni le poate lua nimeni, nu sunt de vanzare chiar si atunci cand zicem ca am pierdut tot .

Alte întrebări interesante