Va rog ajutati ma! Ex 5 pct b)
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(1+2+3+...+2012)(1/2012-1/(2012*2013)=[2012(2012+1)/2](2013-1)/(2012*2013)=(1006*2013)(1/20130=1006
Răspuns de
1
Răspuns
Sper ca te-am ajutat si ca ai inteles!!!
Explicație pas cu pas:
1+2+3+...+2012 = 2012*2013/ 2 = 2013* 1006
1/ 2012 - 1/ 2012*2013 : amplifica primul termen cu 2013 pentru a avea acelasi numitor si iti va da:
2013/ 2012*2013 - 1/ 2012*2013= 2013-1/ 2012*2013 = 2012/ 2012*2013
Mai departe se implifica 2012 si va ramane 1/2013
In final 2013*1006*1/ 2013 = 2013*1006/ 2013 = 1006 pentru ca se simplifica 2013
RASPUNS FINAL : 1006
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă