Limba română, întrebare adresată de RanboosSpatula, 8 ani în urmă

Va rog ajutati-ma !
Fii creativ!
Alcatuieste o compunere de 10 -15 randuri , in care sa povestesti o intamplare reala sau imaginara din timpul unei excursii.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de laurastefania87
1

Răspuns:

În timpul ultimei excursii, petrecute cu colegii mei de clasă, am fost martorul unui eveniment emoţionant şi trist în acelaşi timp. Eram în autobuzul care ne ducea spre Predeal, undeva pe drumul ce şerpuieşte alături de Valea Prahovei. Maşina avansa rapid spre destinaţie. Lăsam în urmă kilometri după kilometri. Parţial adormiţi de virajele strânse, priveam care încotro pe fereastră la peisajul mirific al Carpaţilor. Doar cârâitul specific al schimbătorului de viteză întrerupea din când în când liniştea ce domnea în interiorul autocarului. Din difuzoare se auzea o melodie şoptită, de parcă ar fi dorit să nu deranjeze peisajul din faţa ochilor noştri. Tocmai ce traversam o pădure deasă cu copaci seculari, când deodată atmosfera de reverie fu întreruptă:

– Caprioaraaa! Era ţipătul unei colege aşezată în partea din faţă a maşinii.

Imediat, strigătul fu însoţit de scârţâitul straşnic al cauciucurilor, semn că frâna fusese apăsată până la podea. Maşina greoaie se oprise nesperat de repede. Cu toţii am sărit de pe scaune şi ne întrebam unii pe alţii:

– Ce s-a întâmplat? De ce am oprit atât de brusc?

Diriginta s-a ridicat în picioare şi cu glasul tremurând ne-a anunţat:

– Am lovit o căprioară. După care a adăugat:

– Se pare că am accidentat-o grav, uite-o acolo aşezată la marginea pădurii.

Cu toţii ne-am îndreptat privirea spre direcţia indicată. O căprioară mică, tremura din tot corpul şi buimăcită privea în toate părţile. Fără să stau pe gânduri, m-am trezit spunând:

– Să mergem să vedem ce e cu ea. Poate are nevoie de ajutor! am spus eu în timp ce mă îndreptam spre uşa maşinii. Din urma mea am auzit:

– Bună idee. Să mergem.

M-am întors către ei şi am adăugat:

– Cred că e suficient de speriată. Dacă ne va vedea pe toţi 20 va fi şi mai speriată. Merg eu, împreună cu diriginta, dânsa este profesoară de biologie. Voi aţi face bine să sunaţi la 112. Ei trebuie să ştie mai bine ce e de făcut în astfel de cazuri.


RanboosSpatula: Ms!!
laurastefania87: cu placere!
Alte întrebări interesante