Geografie, întrebare adresată de macabei, 9 ani în urmă

Va rog ajutati-ma!Imi trebuie o reclama pentru o statiune?Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GoodGaBy1
0

Poiana Braşov este o staţiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracţie turistică de renume internaţional, şi un cartier al municipiului Braşov. Este aşezată la altitudinea de 1030 m la poalele Masivului Postăvaru (1802 m).

Poiana a fost din vechi timpuri destinaţia drumeţiilor şi a practicării sporturilor de iarnă. Prima menţiune documentară a locaţiei datează din 1427, în contextul activităţilor de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi.

Până în preajma lui 1950, staţiunea s-a menţinut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilişoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Braşov, au avut loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă.Staţiunea Poiana Braşov este celebră datorită pârtiilor sale de schi. Aici se pot practica cele mai variate sporturi de iarnă, existând pârtii pentru începători, dar şi pentru avansaţi. Toate pârtiile de schi ale staţiunii se află în Masivul Postăvarul şi reprezintă o zonă foarte căutată pentru turism montan şi alpinism.

Staţiunea este avantajoasă şi prin situarea ei în prejma municipiului Braşov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi şi pentru construcţiile şi dotările turistice de un înalt nivel.

De fapt, Poiana Braşov este încadrată într-o constelaţie de staţiuni şi cabane turistice situate de-a lungul văilor Prahovei şi Timişului şi în Munţii Bucegi, Gârbovei, Piatra Mare şi Piatra Craiului. Spre aceşti munţi se pot efectua excursii care permit vizitarea a numeroase obiective turistice.

Alte întrebări interesante