Limba română, întrebare adresată de slugoschiioana, 9 ani în urmă

Va rog ajutati-ma la limba romana am de alcatuit o compunere de 8-10 randuri despre jucariile care imi placeau cand eram mica.Subliniaza cuvintele derivate.    Va rog ajutati-ma!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 11223344
5
 Ma gandesc cum am crescut eu asa de repede . Timpul a zburat ca pasarile.Inca ma gandesc cand eram mica ma jucam cu papusile . O chemam pe verisoara mea sa ne jucam de-a printesa in castel si printul venea sa o salveze. Aveam o sumedenie de papusele si mari si mititele.Acele  momente mi le amintesc in fiecare  ora din zii.Mi-ar placea sa fiu din nou mititica eu cu verisoara mea  doar noi doua si cu papusile mele.papusile le am si acum pastrata in vitrina si cand trec pe langa ea mi se face dor de eleinca pot sa le descriu . printesa rapunzel avea parul mare si o rachie roz superba .ea astapta printul sa vina sa o salveze.totul era minunat. pastrati-va papuselele . ele sunt ft imp pentru noi

11223344: sper ca te-am ajutat eu am scris-o
Răspuns de motanudeea
6
Jucariile preferate

         Ca orice prescolar si eu aveam jucariile preferate. Martinoi a fost printre preferintele mele; ii spuneam asa deoarece era foarte mare. Apoi, am indragit-o pe preafrumoasa mea papusa barbi, iar prenumele ei era Cecilia. Ma jucam de-a doctorita si ma prefaceam ca este bolnavioara. Avea si o casuta, cu patut si masuta. Am avut o copilarie fericita, inconjurata de multe jucarii. Iepurica era tare mancacios, asa ca l-am hranit cu dulceata. Mama s-a suparat pe mine, dar la acel moment nu am inteles de ce.
Alte întrebări interesante