Limba română, întrebare adresată de alexia17458, 8 ani în urmă

Va rog ajutati ma la romana sa scriu despre animalul meu preferat este pisica ajutati ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biatricebarbu
1

Răspuns:

Animalul meu preferat-pisica

Fiind iubitoare de animale,îmi plac toate creaturile de pe acest pământ,dar cel mai mult mă simt atrasă de pisici,pentru că au niște caracteristici excepționale, care le fac cu adevărat speciale.

În primul rând,pisicile sunt considerate ființe curioase,cărora le place să inspecteze mediul înconjurător.Acaparează informații despre universul extern prin intermediul simțurilor de bază,care sunt mult mai ascuțite decât la oameni.

În al doilea rând,spre deosebire de câini,care preferă compania continuă a stăpânului,pisicile sunt animale solitare,chiar enigmatice,descurcărețe și atunci când proprietarul lor nu se află în preajmă.Ele au fost domesticite de puțin timp și încă maij poartă în sânge instinctul vânătoresc.

În al treilea rând,felinele de casă au fost mereu îndrăgite de oamenii din întreaga lume.La egipteni pisicile erau niște animale sacre,aducătoare de prosperitate.De aceea,proprietarii le-au răsfățat ca pe niște ființe de rang înalt.Sublime și gingașe,au ajuns chiar să aibă o zeiță protectoare,Bastet,care de asemenea era patroana artiștilor.

În al patrulea rând,pisicile se numără printre cele mai inteligente animale,putând să exprime stări de spirit prin expresii faciale.Ele au un limbaj al corpului specific,la care deseori stăpânii nu sunt atenți.Din fericire,gesturile și pozițiile corporale se pot învăța rapid și astfel mesajele codificate ale acestui minunat animal de companie vor putea fi descifrate cu ușurință.

În concluzie,pisica este animalul meu preferat,pentru că m-au fascinat întotdeauna curiozitatea,îndemănarea,rafinamentul și receptivitatea ei.

Explicație:


alexia17458: Multumesc din suflet!
biatricebarbu: Cpl
Alte întrebări interesante