Engleza, întrebare adresată de pirvanpaula316p8v2th, 8 ani în urmă

Va rog ajutați-mă. Nu prea ma descurc la Engleza și doamna profesoara ne-a spus ca trebuie sa citim și sa traducem textul... Eu nu știu sa îl traduc

Anexe:

piscinacabana: cauta pe brainly titlul lecției și găsești traducerea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matei
0
Contrabanda in Cornwall

Contrabanda nu este o infractiune noua. oamenii fac contrabanda de sute de ani. Intre 1700 si 1850 contrabanda era ceva obisnuit in parte de SV a Angliei in jurul coastelor stancoase a Devonului si Cornwall, deoarece aceasta parte a tarii era buna pentru contrbandisti sa ascunda sau sa evite capturarea.
In acele zile contrabanda se facea cu lucruri ca: ceai, tutun, vin, brandy (rom), matase , dantela si chiar carti de joc.

Marfurile de contrabanda erau introduse in tara pentru a evita plata taxelor vamale.

Existau multe povesti despre diferitele moduri in care contrabandisti se deghizau sau pacaleau vamesii. De exemplu bilele de tabac (tutun) erau acoperite de noroi (praf) pentru a rata ca niste cartorfi, pe care contrabandisti le puteau ascunde in diferite locuri de pe nava.
Tutunul mai era adus la tarm de catre cizmari ascunse in cizmele lor. De asemenea romul era pus in mici butoiase si ascuns in palarii. O data ofiterii vamalii au gasit 50 de perechi de ciorapi de matase si 9 esarfe de matase ascunse in 12 caluti de jucarie.

Imediat ce ajungeau pe tarm marfurile de contrabanda dispareau ca prin magie. Erau de asemenea ascunse in pesteri pentru a putea fi transportate mai tarziu, sau bagate imediat in inetriorul carutelor cai.
Contrabandistii au instruit caii sa asculte comnada opusa daca ofiterii vamalii ii somau sa se opreasca. Asa ca atunci cand un ofiter striga stop caii galopau cat de repede puteau.

Uneori caii erau acoperiti de untura si erau atat de alunecosii incat ofiterii nu puteu sa ii prinda. Contrabanda a fost considerata o infractiune serioasa astfel incat, cand contrabandistii erau arestati, pe navele lor erau gasiti prizonieri din cealalta parte a lumii Australia.




Alte întrebări interesante