Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog ajutati-ma ! Nu raspunde-ti la misto!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariaGheorghiu1234
1
1. a)
2. b)
3. d)
4. a)
5. b)
6. c)
7. b)
8. b)
9. c)
10. c
Succes!
Răspuns de cottoncat
1
Iti caut si motivul raspunsului de aia imi ia mai mult, you kno, ca sa intelegi
1. c)apa oceanelor
2. a) Hidrosfera este învelişul de apă al planetei noastre şi cuprinde, concomitent, atât toate stările de agregare ale apei (vapori de apă, apă şi gheaţă), cât şi formele sub care aceasta se află (gheţari, oceane şi mări, râuri, lacuri, ape subterane, apa din sol, apa din atmosferă).
3. a) HIDROLOGÍE s. f. Știință care studiază proprietățile generale ale apelor de la suprafața scoarței terestre, legile generale care dirijează procesele din hidrosferă, influența reciprocă dintre hidrosferă, atmosferă, litosferă și biosferă, precum și prognoza evoluției elementelor hidrologice, în vederea folosirii lor[1] raționale în economie
4. c) Antarctica, în medie, este cel mai rece, uscat și vânturos continent, și are cea mai mare altitudine medie dintre toate continentele [1].
5.d) Bazinele oceanice sunt cele mai mari depresiuni ale scoarței terestre, ocupate de apele mărilor și ale oceanelor. Ele sunt create de factorii tectonici, în etape de sute de milioane de ani.
6. c)
7. b) Prin maree (flux și reflux) se înțelege o oscilație periodică a nivelului mării sau oceanului, în raport cu o poziție medie, datorată forței de atracție combinate a Lunii și Soarelui. Perioada de oscilație are o durată aproximativă de 12h25min, astfel că în decurs de 24h50min (durata unei zile lunare
8. b)
9. c) Situat în partea de N a Americii de Sud, străbătând întreg continentul sud-american, pe direcţia vest-est, fluviul Amazon (Rio Amazonas) este, potrivit Cărţii Recordurilor ediţia 2013, cursul de apă al Terrei cu cel mai mare debit de apă, respectiv 219.000 metri cubi/s.
10. a) 1. 6.670 km - Nil: Luvironza-Ruvuvu-Ruvusu-Kagera-Nilul Alb - Nil - (Africa)
2. 6.387 km - Amazon: Apurimac-Ene-Tambo-Ucayali-Amazonas - (America de Sud)
Alte întrebări interesante