Istorie, întrebare adresată de fantomapaiangen1, 8 ani în urmă

va rog ajutați-mă. Pana la ora 23 trebuie sa trimit un referat sau eseu despre Revoluția din 1989 a României. Va rog frumos ajutați-mă. Dau COROANĂ. De vro 10 rânduri sa fie nu mai mult dar dacă depășiți nu i nimic. Va tare mult ajutați-mă ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aura142353
0

Răspuns:

Bună !

Revoluția Română din 1989 a fost o perioadă de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 22 decembrie 1989, făcând parte din șirul revoluțiilor de la 1989 din întreaga lume. Revoluția Română a început în orașul Timișoara și s-a răspândit rapid în întreaga țară, culminând cu procesul și execuția secretarului general al Partidului Comunist Român (PCR), Nicolae Ceaușescu și a soției sale Elena, și cu sfârșitul a 42 de ani de regim comunist în România. A fost, de asemenea, ultima înlăturare a unui guvern marxist-leninist dintr-o țară membră a Pactului de la Varșovia în timpul evenimentelor din 1989 și singura care a răsturnat în mod violent conducerea unei țări și și-a executat liderul. Revoluția a avut loc în urma unei perioade de austeritate severă, incluzând raționalizarea alimentelor și energiei electrice, instituită de regimul Ceaușescu pentru a rambursa datoria externă a țării și transformarea României în autarhie .

Sper este bine și sper nu

este prea mult ! Baftă !

Coroniță ?

P.S : Dacă ți se pare prea mult alege informații importante !


fantomapaiangen1: dar nu vreau tot ce scrie pe
fantomapaiangen1: wik
fantomapaiangen1: ipedia
fantomapaiangen1: va rog luați niște idei și facem un text
aura142353: eu mă gândeam că poți să-ți descompui și unele propoziții singură și să te inspiri de aici . dar nu sunt sigură că v-a dat acest referat / eseu fără să vă de-a informații .
Alte întrebări interesante