Va rog ajutați-mă
Referat cu titlul cruciadele, războaie sfinte alegând o singura cruciada
Va rog!! Dau 40 p și coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
In vara anului 1096, pentru prima oara in istorie, o mare armata crestina, alcatuita din oameni apartinand mai multor popoare, a pornit spre Rasarit. Aceasta era formata din: cavaleri nobili, scutierii acestora, calareti, tarani, oraseni, atat barbati, cat si femei. Au fost intre 50 pana la 70000 de oameni care au pornit la drum, impartiti in cinci sau sase grupuri, urmare povestilor despre minunile Ierusalimului si perspectiva unei prazi bogate.
Petru de Amiens, numit si Petru Eremitul, conducea o asemenea ceata de sarmani. Inainte de aceasta, murdar si zdrentaros, calare pe un magar, a strabatut regiuni intinse ale Frantei, facand cunoscuta cruciada.
Inaintea marii armate cruciate, au pornit trupe izolate conduse de Eremit si de un cavaler, “Walter cel fara de avutie” formate din aproximativ 15000 de oameni. Prima trupa a parasit Renania de Nord in martie si s-a indreptat spre sud-est, traversand Ungaria si Bulgaria de astazi. Ambele cete de tarani au trebuit sa infrunte populatiile locale.Taranii au suferit pierderi grele, caci pentru un asemenea gen de infruntari nu erau pregatiti. Duceau lipsa de alimente si de arme, ceea ce a facut ca pe drum sa comita pradaciunii din cauza carora au fost prigoniti de localnici, cu toata cruzimea. Cu toate acestea Petru si oastea lui au ajuns, la inceputul lui august 1096, inaintea portilor Constantinopolului, la doua saptamani dupa sosirea trupei lui Walter.
La jumatatea lunii august 1096 a pornit din patrie si armata cruciata propiu-zisa, bine echipata, sub comanda lui Gottfried de Bouillon, duce al Lorenei de Jos, marsaluind tot drumul terestru spre sud-est. La 23 decembrie a ajuns si aceasta la Constantinopol. Cea mai mare armata se afla sub comanda lui Raimund de Toulouse, in a carui suita calatorea si reprezentantul papal Adhemer. Alta armata condusa de Bohemud din Tarent, cel mai lipsit de scrupule conducator al primei cruciade, a navigat cu armata sa pe Marea Mediterana, spre rasarit. Tot pe nave au ajuns in toamna lui 1096 la Bosfor si Robert de Flandra si Stefan de Blois.
Imparatul Alexie I al Bizantului ii adresase, in 1095 papei Urban al II lea rugamintea sa-l ajute pentru a invinge hoardele selgiucizilor si pecenegilor si a recuceri teritoriile pierdute. El dorea sa angajeze mercenari , pe care sa-i plateasca, si care sa-i dea ascultare. In loc de aceasta s-a pomenit cu armata taraneasca, trupe de cavaleri conduse de printii lor, ceea ce i-a dat de inteles ca intentiile celor doua parti nu coincideau.
Imparatul Alexie i-a primit pe primii cu prietenie, dar a permis intrarea in capitala sa, numai conducatorilor carora le-a pretins un juramant de credinta. Cruciatii s-au impotrivit in prima faza, dar in final au jurat ca vor respecta persoana si posesiunile imparatului.