Limba română, întrebare adresată de voiasciucmihaelacori, 8 ani în urmă

Vă rog ajutați -mă terminați povestea va rog !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanamariagrigore5
0

Liviță era un pește roșu neînfricat, care visa să trăiască o mare aventură. Într-o zi, fără să spună nimic nimănui el a decis să coboare pe fluviu pentru a ajunge în mare. Din nefericire, e nu și-a pregătit călătoria cum trebuia.

Ajuns acolo a observat că nimic nu era așa cum se aștepta el. Era înconjurat de lucruri de trei ori mai mari decât el. Ceva îi întoarse stomacul pe dos. Îi era frică pentru că nu știa la ce să se aștepte în această lume nouă.

La un moment dat, după o plimbare prin noile ape, aude un sunet ciudat din spatele său. Era ca și cum ceva venea în viteză către el. Deodată este ridicat de cineva și dus într-un loc retras.

Acel cineva se prezintă ca fiind Față roșie cel mai mare erou al fluviului. Acesta îl conduce pe Liviță la partenerul și cel mai bun prieten al său, Breloc musca savantă. Acesta îi explică peștișorului că acel ceva ce îl atacase era Dorba, știuca cea rea din fluviul cel mare. Musca îi mai arată și o cale de întoarcere către casă.

Liviță îi urmărește instrucțiunile întocmai și ajunge teafăr. Toată familia și toți priietenii săi i-au spus că ce a făcut a fost un act de imprudență majoră iar acesta le-a răspuns spunându-le că a învățat din propriile greșeli și că nu va mai pleca în aventuri singur de acum înainte.

Sper că te-am ajutat! S-ar putea să fie câte va greșeli de ortografie ici colea așa că să fii atentă la transcriere. :,)


voiasciucmihaelacori: mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante