Limba română, întrebare adresată de ciupeidenis9, 8 ani în urmă

Va rog ajutați-mă
-text argumentativ in care sa demonstrezi daca doi oameni diferiți pot fi prieteni ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loravis7
141

Prietenia reprezintă un lucru valoros in viața fiecărui om,aceasta stabilindu- se uneori si intre doua persoana care sunt diferite,din punct de vedere al temperamentului sau al preocupărilor.

În primul rând,consider că poate exista o relație de prietenie dintre doua persoane diferite,deoarece se pot completa unul pe celălalt. De exemplu,o persoana extrovertita, plina de energie și dinamica,poate găsi plăcere în compania unui introvertit,care îl poate inspira prin calmitatea și răbdarea să. Astfel prietenia dintre doua persoane cu temperamente diferite se bazează pe respect și apreciere,fiecare admirând la celălalt calitățile,diferite de ale sale.

În al doilea rând, o prietenie dintre doua persoane diferite poate exista deoarece aceștia pot învăța lucruri noi unul de la celălalt. De exemplu,dacă unul dintre ei este pasionat de sport iar celălalt de muzică, cei doi își pot împărtăși pasiunile unul altuia, fiecare îmbogățindu se cu noi cunoștințe. Este adevărat faptul ca, de obicei, prietenia se stabilește între persoane cu preocupări comune,dar nici o prietenie intre doua persoane cu hobby-uri diferite nu este imposibila.

În concluzie,doi oameni cu temperamente și preocupări diferite pot fi prieteni deoarece se completează reciproc,afla lucruri noi pot învăța de la celălalt și se pot lăsa inspirați de calitățile pe care le admira unul la celălalt.

Alte întrebări interesante