Matematică, întrebare adresată de cineva2121, 8 ani în urmă

va rog ajutați-maaaaa​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kitty200704
1

E(x)=(x+1)^{2} +2(x+1)(x-2)+(x-2)^{2}

E(x)=x^{2}+2x+1 +(2x+2)(x-2)+x^{2} -4x+4

E(x)=x^{2}+2x+1 +2x^{2}-4x+2x-4 +x^{2} -4x+4

E(x)=4x^{2} -4x+1

E(x)=(2x-1)^{2}


cineva2121: mulțumesc
Răspuns de aurelcraciun59
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

E₍ₓ₎=(x+1)²+2(x+1)(x-2)+(x-2)²

E₍ₓ₎=x²+2x+1+2*(x²-2x+x-2)+(x²-4x+4)

E₍ₓ₎= x²+2x+1+2(x²-x-2)+x²-4x+4

E₍ₓ₎=x²+2x+1+2x²-2x-4+x²-4x+4

E₍ₓ₎=4x²-4x+1= 2x²-2*2x*1+1²

E₍ₓ₎=(2x-1)² .......oricare ar fi x∈R

Alte întrebări interesante