Limba română, întrebare adresată de ghiurluccostel, 9 ani în urmă

va rog ajutatima cu o compunere cu titlul sanatea in livada

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexandra1444
1
Sanatatea in livada

Livada....locul acela cu multe multe fructe!!Vara,cand se coc toate,abia astept sa merg sa culeg cateva!!
Dar v-ati gandit vreodata:de ce sunt asa de importante fructele acestea?Pai ce contin ele? Vitamine! Si vitaminele nu ajuta cumva? Ba normal ca da! Fructele pot inlocui oricand o ciocolata deoarece sunt foarte dulci si mult mai sanatoase. Livada este acel loc plin cu varf de sanatate. Dar oare de ce cu sanatate? Pentru ca vitaminele te fac sanatos.De aceea e bine sa mananci multe fructe,pentru ca acestea contin vitamine si vitaminele contin sanatate!!!
Si in incheiere as vrea sa va dau un sfat:Copii,mancati fructe!!! Acestea sunt foarte dulci si contin o multime de vitamine care va ajuta sa cresteti mari si sanatosi!!!
Răspuns de Daaana
2
Bunica mea imi spunea mereu ca sanatatea trupului se afla în livezi.Intodeauna eu si bunica mea ne-am dorit sa avem o livada numai a noastră,unde să ne petrecem majoritatea timpului,dar din păcate nu am avut banii necesari de a achizitiona un asemenea loc.Când bunicul a venit din strainatate,pentru a compensa lipsa in tot acest timp,ne-a cumparat o casa.Si ce sa vezi?Aveam si o livada uriasa in spatele curtii.
Cand am pasit acolo,am ramas pur si simplu stana de piatra.Totul era un vis vegetal,pur si simplu mirific.Pomii se intindeau pe zeci de metri,insufletind prin culori vii panorama din fata mea.Iarba era mare si se rasfata din pricina vantului,iar aerul curat ce se afla aici imi dadea senzatia ca ma aflu pe un nor moare.Credeam ca senzatia pe care o simt e efemera,dar cu clipa ce trecea,sentimentele se admiratie cresteau.Nu am avut cuvinte sa-i multumesc bunicului.Din acea zi,mancam o portie de fructie in fiecare zi.Eu eram cea responsabila de ingrijirea raiului vegetal pentru ca stiam ca ingrijinf acest loc,voi avea numai de castigat sanatate trupeasca care sa imi ingrijeasca corpul.Stiam ca intr-o zi,aceste sentimente care au dainuit si inca o fac asupra mea,ii cor acapara si pe copii si nepotii mei cand vor vedea aceasta livada.
Alte întrebări interesante