Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

va rog ajutațima dau multe puncte

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deica2006
0
Vulpea si cocorul sunt buni prieteni.Intr-o zi frumoasa vulpe la chemat pe cocor sa manance la ea.Dar atat de vicleana vulpea a pus mancare intr-un vas lin si el nu a putut manca nimic.Dar cocorul nu sa suparat absolut de loc.
A doua zi cocorul a invitat-o pe vulpe la masa.Cocorul ca sa se razbune a pus mancarea in ulcioare mari de unde vulpea nu putea manaca.Atunci vulpea spune:
-Ce rau esti cocorule!Cum iti permiti sa fi asa rau cu mine.
-Pentru ca si tu esti la fel de acum nu mai suntem prieteni pleaca din casa mea acum!
Din momentul acela cei doi nu au mai fost prieteni.
Sper ca iti place pa..



deica2006: helau dami punctele
Răspuns de DanielaAndronache200
1
Era o zi frumoasă și însorită, cînd cei doi prieteni vulpea și cocorul sau întîlnit intimplator pe drum. Fiind cei mai buni prieteni ei au decis sa meargă la vulpe acasă, însă cocorul a spus,, -Neaparat trebuie sa trecem pe la mine și apoi la tine". Vulpea a fost deacord. Cînd au ajuns acolo ce sa vezi cocorul a servito pe vulpe cu bucate intr-un ulcior cu gitul subțire. Vulpea sa săturat și au pornit iar la drum. Peste un timp ajunse la ea acasă Vulpea îl servește pe cocor cu bucate dintr-o tava întinsă, să chinuit toată ziua să facă bucate. Deodată cocorul aruncă tot. Vulpea înfuriată pe el ia spus că pentru el a făcut astea dar a fost în zadar, fara pik de milă el a plecat , și de atunci nu sau mai întîlnit
Alte întrebări interesante