Limba română, întrebare adresată de edyedy337, 8 ani în urmă

(va rog ajutatima dau si coroana) de realizat o povestire de 150-200 cuvinte folosind cadrul narativ si structura personajelor lui G. Meniuc, dar in care ar figura oameni

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lucasara29
1

Răspuns:

Ma plimbam adesea pe cararea lunii, locul pe unde obisnuia bunicul sa se plimbe cu bunica Ursula. Dar in aceasta zi nu intamplator priveam melancolic spre locul secret al celor doi indragostiti. Era ziua in care bunicii mei si-au gasit sfarsitul intr-un accident rutier teribil.

Facand acea promenada pe cararea iubirii, imi aduceam aminte de numeroasele basme pe care bunicul Dic mi le spunea in copilarie. Priveam spre trecut ca intr-o oglinda.

Dicomens se plimba nelinistit, cautand-o pe iubita sa Ursula. Prin creierul sau  ii treceau tot felul de scenarii teribile: Ursula ratacita pe strazile orasului, ucisa chiar! De ce erau oamenii asa de cruzi? De ce gaseau placere in a-i distruge pe cei inferiori lor? De ce purtau razboaie cu semenii lor? Oare vedeau un pericol in cei inferiori lor? Dar cu Ursula ce era? Unde oare se ascundea?

Dic se duse la batranul cartierului. Din fericire, acesta ii spuse unde o putea gasi. Aste dupa ce trecuse de oceanul de ironii la care il supuse batranul ce nu plecase din Londra de ani de zile.

Norii tristetii si ai desperarii au fost risipiti de bucuria revederii cu sufletul sau pereche. Dupa ce a trecut prin acea ingrozitoare perioada de disperare, si-a dat seama ca viata nu avea sens si rost fara iubita sa Ursula. Se decise chiar in momentul acela ca vrea sa isi petreaca toata viata cu ea. Se puse in genunchi, cerand-o in casatorie.

Surprinsa si fericita, bunica acceptase. Insa cativa ani mai incolo, chiar ziua de azi, s-a intamplat o tragedie. Nu stiu de ce au ingaduit zeii sa se intample asa ceva!

Trist, coplesit de evenimentele ce avusesera loc, m-am dus la mama si mi-am descarcat amarul in poala ei. Si ea isi plangea cu disperare parintii, ii simteam lacrimile arzand pe ceafa mea.

Alte întrebări interesante