Istorie, întrebare adresată de adrianalll, 8 ani în urmă

Vă rog ajutațimă doar la cât știți și vă dau COROANA.


A.,,art 2(...)înaltele puteri contractante se angajează să acorde ajutor reciproc și susținere de fiecare data cand aceasta se va cere de la ei,fie pentru inabusirea rebiliunilor , care s-ar descoperi in oare care din provinciile poloneze aflate sub stapanirea lor, fie pentru a veghea ca astfel de revolte sa nu extinda asupra altor provincii .Fiecare din înaltele părți contractante numește pentru acest scop trupe militare suficiente.(Convenția ruso-austriacă privind garanțiile reciproce ale poseunilor poloneze 7/19 septembrie 1791).

B.,,Art.1(...)cei trei monarhi contractanți vor rămâne uniți prin legăturile unei fraternități reale și indisolubile și , considerându-se patrioți, își vor acorda în orce ocazie și în orce loc asistenșă, ajutor și sprijin ; considerându-se față de supușii și armatele lor ca părinții de familie, ei vor conduce în același spirit fraternitatea de care sunt animați, pentru a proteja religia, pacea și dreptatea.(Sfânta alianță 26 septembrie 1815)

Item.
1.Indetifică și scrie evenimentul expus în sursele A și B.

2.În spațiul indicat descrie 2 aspecte comune ale ideilor expuse in sursele A și B.

3.Explică noșiunile:
Sfânta Alianță-
Mișcarea aboliționistă-
Revoluție industrială-

4.Scrie câte un enunț cu conținut istoric, utilizănd fiecare noțiune explicată în itemul 3.

5.STABILEȘTE VALOAREA DE ADEVĂR A URMĂTOARELOR AFIRMAȚII, PREZENTÂND JUSTIFICĂRI:
1. În SUA existau mari deosebiri între dezvoltarea regiunilor de Nord și de Sud ale țării
A sau F , deoarece

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de becky11
6
1. Sfânta alianță.
2. isi vor acorda ajutor reciproc/ vor ramane uniti
3.sfanta alianta:prima organizație internațională pentru apărarea securității și păcii din Europa, deși era legată de modele politice retrograde.
miscarea abolitionista:Aboliționismul reprezintă mișcarea politică în favoarea desființării sclaviei negrilor, apărută la sfârșitul secolului al XVIII-lea în SUA, Anglia și Franta. În secolul al XIX-lea, mișcarea a avut ca efect desființarea sclaviei în SUA după Razboiul Civil American..
4. revolutie industriala:Revoluția industrială a fost un proces tehnic complex prin care munca manuală a fost înlocuită cu mașinismul. În acest proces mecanizat muncitorului îi revine rolul de supraveghere, reglare și alimentare a mașinii și control al calității. Revoluția industrială a avut ca efect creșterea producției, dezvoltarea orașelor și a științei.
Alte întrebări interesante