Biologie, întrebare adresată de sabrina168, 8 ani în urmă

va rog ajutatima e urgent dau coroana si ma abonez​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mocanuflorensia07
0

Răspuns:

Homo sapiens , (latină: „om înțelept”), specia căreia îi aparțin toți moderniiființele umane aparțin. Homo sapiens este una dintre mai multe specii grupate în genul Homo , dar este singura care nu este dispărută .

Astăzi omenirea se confruntă cu multiple probleme de ordin ecologic care ne pun în pericol propria existenţă, dar şi cea a Naturii, în general: fenomenul de încălzire globală, poluarea de proporţii a mediului, dispariţia vertiginoasă a speciilor de organisme de pe Terra, inundaţiile şi incendiile de proporţii care devastează totul în jur şi răpesc sute de mii de vieţi omeneşti .Şi atunci ne întrebăm: „Care ar fi soluţia cea mai eficientă, din punct de vedere economic şi social, pentru rezolvarea problemelor de mediu ce vizează atât securitatea fiecărui stat în parte, cît şi a tuturor naţiunilor lumii?”. În soluționarea acestor probleme un rol primordial îi revine educației ecologice.

Educaţia ecologică este educaţia pentru responsabilitatea globală, deoarece poate ajuta omenirea în dobîndirea unei înţelegeri profunde cu privire la mediu şi la problemele globale pe care le întîmpinăm.

Scopul principal al educaţiei ecologice este facilitarea dobîndirii unor cunoştinţe care să permită înţelegerea problemelor de mediu în profunzimea şi complexitatea lor, conducînd în final la luarea deciziilor pe baza unei conştiinţe ecologice, precum şi la promovarea oportunităţilor de a avea experienţe directe cu mediul natural.

într-un final , după părerea mea homo ecosapiens ,este definitia oamenilor care nu sunt indiferenți de natura și de progresele ei pentru început trebuie ca comunităţile să înţeleagă caracterul complex al mediului natural şi construit ce rezultă din interacţiunea aspectelor biologice, fizice, sociale, economice şi culturale şi de a dobîndi cunoştinţe, valori, atitudini şi deprinderi practice, în vederea participării într-un mod responsabil şi eficient la anticiparea şi rezolvarea problemelor de mediu şi la gestionarea calităţii mediului”.

Mi-e teamă de războiul Naturii care a şi început. Judecata lui Dumnezeu nu ne va ierta stricăciunile barbare ce le-am făcut Patriei Internaţionale care este Natura.

Alte întrebări interesante