Matematică, întrebare adresată de deea1237666, 8 ani în urmă

Va rog ajutatima este despre Judetu Iași​


Chrisstinaaaa: LA MATEMATICA???WHA-????

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidanca07
0

Răspuns:

Situat în partea de nord-est a României, Judeţul Iaşi este mărginit la vest de râul Moldova şi la est de râul Prut (care constituie şi graniţa cu Republica Moldova).

Organizarea administrativă a judeţului Iaşi cuprinde la 1VII.2008 un număr de 2 municipii (Iaşi şi Paşcani), 3 oraşe (Hârlău, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos), 94 comune şi 418 sate. Reşedinţa judeţului este municipiul Iaşi, unul dintre cele mai importante oraşe ale României

Populaţia Judeţului Iaşi la 1 iulie 2008 era de 826552 locuitori, reprezentând 3,8% din populaţia totală a României

Relieful judeţului este deluros. Partea centrală şi nord-estică este dominată de dealuri şi podişuri interfluviale joase, udate de râurile Bahlui şi Jijia, având versanţi afectaţi de alunecări de teren şi lunci inundabile. Partea de vest cuprinde culmi deluroase şi platouri înalte (de peste 400 m), având şi zone reprezentate de luncile râurilor Siret şi Moldova.

Clima este temperat – continentală, cu variaţii ale temperaturii între -360C + 400C.

Reţeaua hidrografică este formată din râuri cu dimensiuni variabile şi iazuri rezultate din lucrările hidroameliorative efectuate pentru evitarea inundaţiilor şi pentru stocarea excesului de apă necesară în perioadele secetoase.

Bogăţia solului este dată de existenţa a peste 380 mii ha teren agricol, din care: 67,2% teren arabil; 28,4% păşuni şi fîneţe; 4,4 % vii şi livezi; pădurile şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră însumează cca. 98 mii ha, iar apele şi bălţile, 4 mii ha

sper să-ți fie de folos

Răspuns de alieduard2203
0

Răspuns:

Iași este reședința și cel mai mare oraș al județului Iași, România, fiind fostă capitală a Moldovei și, temporar (în timpul Primului Război Mondial) a României. La ultimul recensamant orasul era al doilea din tara cu 320.888 locuitori. La 1 ianuarie 2008, având 306,6 mii de locuitori era al patrulea oraș ca populație din România, după București, Timișoara și Cluj-Napoca., dar primul ca și aglomerație urbană (zonă metropolit bană).. Este unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din România, fiind un important centru cultural, politic și universitar.

  • PS Când mai pui o intrebare te rog sa fie mai explicita pentru a înțelege si alți utilizatori


deea1237666: of da nu e bine nu mi so încărcat poză cu intrebarea
alieduard2203: Pune o alta întrebare
alieduard2203: Și te pot ajuta cu mare drag:)
deea1237666: am pus
Alte întrebări interesante