Limba română, întrebare adresată de ArianaGrande2017, 9 ani în urmă

Vă ROG AJUTATIMA!!!
Îmi trebuie o compunere de primăvară Urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
                                       Primavara
       Primavara este anotimpul in care totul revine la viata, in care fiecare are parte de ceva nou. Batrana iarna se retrage cand aude cantecul cucului si vede copaci inmuguriti, dar iarna ne-a adus si ea felurite bucurii.
        Natura prinde viata in razele soarelui care topeste zapada, copacii incep a inmugurii, cucul incepe a canta, ghiocei incep a-si scoate capul din zapada subtire, care e putina, si aproape trece. Un fior al reinoirii, al fericirii si al pacii simti cand vezi ca totul revine la viata. Dealurile care adineauri erau albe, acum prind culoare, dar tot au ceva alb pe ele, o turma de oi a unui cioban batran. Padurile, si ele, care o iarna au adapostit animalele, incep a vuii de cantecul ciocarliei, incepe a se auzi bataia ciocanitorii, care de zor isi cauta hrana.
      Copacii care erau goi, acum se imbraca cu o haina noua, primavara. Primavara e ceea ce se numeste prospetime, darurile ei fiind: bucuria si revenirea la viata.


hambalista: imi place  bine gandit
Utilizator anonim: mersi
Răspuns de alealexa45
2
Primavara este cel mai generos anotimp. Aceasta asteapta nerabdatoare ca batranul an sa traga cortina ca ea sa poata sa isi faca rolul. Ea este vesela cu toata natura. A imbracat copacii cu haine verzi,iar floricelele sunt pictate de zana in culori multicolore.Rita-Veverita se bucura de soarele care alinta pamantul cu razele sale calde si jucause. Sper ca zana primavara sa nu mai plece de pe meleagurile noastre!
Alte întrebări interesante