Limba română, întrebare adresată de deliaghiea, 9 ani în urmă

Va rog ajutatima !! , Inventati o legenda a soarelui care sa inceapa cu urmatoarea secventa , Demult exista un print vestit pt frumusetea sa in toate colturile lumii.Fiind bogat si puternic printul profita de aceste atribute ale sale si se comporta urat cu supusi sai ... Va rooog !! trebuie sa continui


Mira100: Legendă a Soarelui?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ella29
1
Demult, exista un prinț vestit pentru frumusețea sa în toate colțurile lumii. Fiind bogat și puternic prințul profita de aceste atribute ale sale și se comporta urât cu supușii săi.
Acestora le părea foarte rău pentru că nu sunt apreciați și doreau să îl poată schimba pe prinț astfel încât el să îi trateze exact așa cum merită. Atunci un supus s-a gândit să-i găsească o mireasă. Chiar dacă el era vestit pentru frumusețea sa nu avea încă o mireasă deoarece se credea prea bun pentru orice fată. Un supus, cel mai apropiat de altfel, l-a rugat să îl însoțească într-o plimbare prin grădina regală. El a fost de acord, deși, în acel ținut niciodată nu era soare. Tot timpul ploua, iar ei nu au văzut nici odată lumina frumoasă a soarelui. În grădina regală, era o domnișoară, care probabil se rătăcise. Când a văzut-o, prințului i s-au înmuiat picioarele și atunci a știut că ea este aleasa inimii lui. Ei s-au îndrăgostit pe loc unul de celălalt, și nu a durat decât trei zile, iar prințul a cerut-o pe domnișoară de soție. Când aceasta a spus „ da” Soarele a ieșit din nori pentru prima dată în acel ținut.
De atunci prințul a fost bun cu toți supușii săi.

Răspuns de Mira100
2
                                                 Prințul Soare
(Eu nu mai scriu fragmentul de mai sus, doar voi continua)
Comportamentul prințului era inacceptabil. Pentru cele mai mici greșeli, supușii erau aruncați în temniță, sau primeau pedepse aspre. Supușii se săturaseră de prinț. Conducea țara bine, dar nu-și putea controla temperamentul.Într-o zi, veni o mare sărbătoare în Regatul Cerului (așa se numea regatul, pentru că era în cer, deasupra norilor albi ca zăpada).Sărbătoarea se numea Steaua fericirii, Sărbătoarea consta în fericirea celor săraci, adică să fie mai miloși cei bogați cu ei. Dar prințul Soare a interzis aceasta, organizând un mare bal, invitând doar lumea bună. Până la urmă, marele sfetnic regal îl convinse pe prinț să invite și lumea mai puțin norocoasă. Veni multă lume la bal, dar mai veni cineva, o prințesă care s-a dat drept o fată simplă din popor. Prințul Soare era foarte plictisit. Dar atunci o văzu: pe Luna, prințesa de care am spus. Ea era îmbrăcată simplu. Prințul Soare a invitat-o la vals, neștiind că ea e prințesă cu adevărat. Dar atunci, prințesa Luna a spus că nu vrea să danseze. Ce mirată era toată lumea! Cum de o săteancă poate refuza pe cel mai strălucit prinț din cele două lumi? Și atunci, prințul turbă de furie. Vrând să o arunce în temniță. Atunci prințesa Luna spuse că nu se poate. Ea e o prințesă adevărată. Toți fuseseră muți de uimire. Prințul o rugă mult să îl ierte. El se îndrăgostise de ea cu adevărat. La fel și ea. După multe luni, prințesa se căsători cu prințul, schimbându-i viața pentru totdeauna în bine. Chiar dacă ei apar în medii diferite, se iubesc la fel de mult, pentru că se văd în zori.
Alte întrebări interesante