Limba română, întrebare adresată de cristinaperjovschi, 8 ani în urmă

VĂ ROG AJUTAŢIMĂ MULT să compun o compunere despre Toamna după un plan a)În ce anotimp ne aflăm.b)Cum este cerul?c)Unde se ascunde soarele palid?d)Ce se intimpla cu
iarba frunzele?e)Ce lucrari agricile se fac in cimp,f)Unde se duc copii cu parintii lor?,g)Ce fac vetuitoarele padurii? INCEIERE: h)De ce toamna e numai zina belsugului?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonim3618
1
Este toamna.Cerul este înnorat .Soarele palid se ascunde printre norii fumurii.Iarba și frunzele încep sa se deterioreze și se transforma in culorile tipice toamnei.Lucrătorii agricoli culeg roadele pe câmp.Copii se duc cu părinți lor in parc, pentru a se juca cu frunzele argintii.Toamna e zâna belsugului deoarece ea ne aduce multe fructe și legume.



Coroana?
Răspuns de norkysbea
0

Răspuns:

Toamna

Vara a trecut. A sosit toamna racoroasa. Cerul senin si albastru, a fist acoperit de norii gri plini de ploaie. Soarele palid, dispare si el dupa nori, deoarece toamna ploua foarte mult, iar razele soarelui abea idi fac aparitia. Iarba, se usuca si dun verde inchis, i-a o culoare de un galben deschis, ca fânul. Frunzele, cad din copacii mari si ele la randul lor schimbandu-si culoarea. Din verde inchis si mat se transfirma in rosu, galben. maro..... . Oamenii, culeg recolltele: fructe legume, etc. Taie lemene pentru iarna geroasa (evudent diar cei care au siba pe lemne). Vietuitoarelr padurii, isi fac provizii pentru iarna. Veveritele aduna nuci di alune, ursul cauta zmeura prin frunzele ruginii, vulpile merg in vizita prin gradinile oamenilor, pentru a cumpara cateva gaini.

Toamna este abitimpul belsugului, deoarece in niciun anotimp, nu avem atat de multe recolte, diferite culori ale naurii si roade.

Explicație:

Sper sa iti placa si sa te ajute!

Alte întrebări interesante