Matematică, întrebare adresată de 0730993914i, 8 ani în urmă

Va rog ajutatima urgent​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

AD = AE

∡DAB = ∡CAE => ΔCAE ≡ ΔDAB => DB ≡ CE

AB = AC

AB = AC

∡BAE = ∡DAC } => ΔBAE ≡ ΔDAC => CD ≡ BE

AD = AE

ΔCAE ≡ ΔDAB => ∡DBA ≡ ∡ECA (1)

                           

∡CBD = ∡ABC + ∡DBA

∡BCE  = ∡ACB + ∡ECA  } => ∡CBD ≡ ∡BCE

∡ABC = ∡ACB (2)


0730993914i: multumesc
Răspuns de aurelcraciun59
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

ΔBDA - [AB]≡[AC] (ip)

ΔCAE  - ∡DAB≡∡CAE (ip)

            -[AD]≡[AE] (ip)

                   ↓

caz LUL →ΔBDA≡ΔCAE→(BD)≡(CE)  (a)

-

b)

din

ΔBDA≡CAE→∡DBA≡∡ECA

si

∡ABC≡ACB (ip)

            ↓

   ∡DBC≡∡ECB (1)

din

ΔEBC- BD≡EC ( din dem de mai sus punctul a )

ΔDBC- BC≡BC (lat com)

         - ∡DBC≡∡ECB ( din 1)

                           ↓

caz LUL →ΔEBC≡ΔDBC →(BE)≡( CD)

c)

din

ΔEBC≡ΔDBC (1) →m∡(CBD)≡m∡(BCE)

Alte întrebări interesante