Limba română, întrebare adresată de gageanalexandra6, 8 ani în urmă

va rog ajutațimă urgent trebuie sa gasesc verbe in aceasta poezie de la Acest lucru până la foarte,foarte bine! iar tot din text sa subliniez acel verb cu o linie la plural si două la singular va rog urgent dau coroană. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AmAuzitDeAnime
1

Răspuns:

Verbele

Explicație- Am rămas /singular/, m-a luat/singular/,își aținstiseră/plural/,spuneau/plural/,au inceput/plural/,aplaudau/plural/,m-am temut/singular/,sa-si rupă/plural/,a inceput/singular/,or să se opreasca/plural/,era/singular,simteam/singular/,o să-mi smulgă/plural?/,nu-mi păsa/singular/,stiam/singular/,te simti/singular/,te aplauda/plural/......sper că ti-am fost de ajutor, scuze dacă găsesti greseli gramaticale sau am sărit peste verbe.bara are rol de paranteza, in ea găsesti numărul.


gageanalexandra6: multumesc
AmAuzitDeAnime: cu plăcere.
Răspuns de ciobana435
1

Bună!

Aici ai rezolvarea exercițiului:

Acest lucru m-a luat complet prin surprindere, așa că am rămas pe loc, cu privirile pironite. Toți copiii din clasa a treia și cei dintr-a patra își ațintiseră privirile asupra mea, iar privirile și zâmbetele lor spuneau: Multumim!

Pe urmă au început să aplaude, la început mai încet, apoi tot mai tare și mai tare. În curând aplaudau așa de tare, că m-am temut ca nu cumva copii mai slăbuți să-și rupă mâinile.

Și atunci a început și publicul să aplaude, că ziceai că n-or să se mai oprească niciodată. Zgomotul era așa puternic, încât simțeam că o să-mi smulgă urechile. Dar nu-mi păsa, fiindcă acum știam și eu cum te simți atunci când oamenii te aplaudă: bine foarte, foarte bine!

a luat= singular Dacă ai vreo problemă

am rămas= singular spune-mi în comentarii

ațintiseră= plural

spuneau= plural

au început= plural

aplaudau= plural

am temut= singular SPOR LA TEME!

rupă= plural

a început= singular

oprească= singular

era= singular

simțeam= singular

smulgă= singular

nu-mi păsa= singular

știam= singular

te simți= singular

aplaudă= singular

Alte întrebări interesante