Va rog ajutor aduceti la forma mai simpla expresia ( \sqrt{} 10 - \sqrt{19} )+ \sqrt{} 10+ \sqrt{19} ) ^{2}
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
[tex]E(x)=( \sqrt{10} - \sqrt{19} + \sqrt{10} + \sqrt{19})^2\\\\
Observatie! ~\sqrt{19} ~ si~ - \sqrt{19} ~se~reduc,astfel~obtinem:\\\\
E(x)=( \sqrt{10} + \sqrt{10} )^2\\
MOD~I:E(x)=( \sqrt{10}+ \sqrt{10} )^2\ \textless \ =\ \textgreater \ E(x)=(2 \sqrt{10} )^2=\ \textgreater \ E(x)=40\\
MOD~II:E(x)=( \sqrt{10}+ \sqrt{10} )^2\ \textless \ =\ \textgreater \ E(x)= \sqrt{10}^2+2 \sqrt{10} \sqrt{10} \\+ \sqrt{10} ^2=\ \textgreater \ E(x)=10+2 \sqrt{100}+10=\ \textgreater \ E(x)=10+2*10+10\\
=\ \textgreater \ E(x)=10+20+10=\ \textgreater \ E(x)=30+10=\ \textgreater \ E(x)=40[/tex]
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă