Limba română, întrebare adresată de armk0872, 8 ani în urmă

Va rog ajutor!! Dau coroana!!
Dezvolta, intr-un text coerent ideea proverbului "Stupul albinei: Stupul harniciei" sau "Albina e onorata nu fiindca munceste pentru ea, ci fiindca munceste pentru toti"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalina1695
2

Răspuns:

Casa albinei

Stupul de albine e ca o casă, unde fiecare ființă are rolul ei și locul ei.

Aici se prepară mierea savuroasă, pe care noi, oamenii o luăm și o folosim pentru hrană. Numai o floare parfumată poate chema la ea o albină, care să-i culeagă nectarul și să o facă fericită.

Pe lângă albine mai umblă și câte un bondar, leneș, care nu vrea să muncească pentru stup în fiecare zi.

Dacă un șoricel, îndrăzneț, se duce să fure miere, el este imediat respins de armata albinelor, care păzește stupul de invadatori periculoși și extratereștrii.

De fapt, doi sau trei oameni de știință știu foarte bine că planeta noastră este apărată cel mai bine de albinuțe, care sunt și vesele și hărnicuțe, ceea ce nu le prea convine dușmanilor din toate


armk0872: Multumesc foarte mult! Astept ca altcineva sa raspunda ca sa iti pot da coroana!
catalina1695: nu-i pentru ce. bine
Răspuns de loredanaafanas88
1

Răspuns:

Stupul harniciei

De cu zor harnică albina după reînvierea naturii se pornește în grădini

Florile parfumate cu miros imbietor se împrăștie pretutindeni . Mica vietate se duce prin grădini să culeagă nectarul . Cu aripile ei firave străbate atâta cale .Ea este cea mai harnică vietate,pe lângă furnică.

Ce vietate firavă și harnică culege nectarul decuzor ,iar seara cu aripile deja obosite se întoarce la stup și la celelalte surori ale ei .

Sper ca team ajutat.

Alte întrebări interesante