Limba română, întrebare adresată de evabonya989, 8 ani în urmă

Va rog ajutor urgent!!!Multumesc!Imagineaza-ti ca te afli in vacanta intr-un sat de munte.
Redacteaza un text narativ in care sa prezinti o intamplare introducand un pasaj descriptiva si unul dialogat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florin1234384
1
Era o dimineața frumoasa de vara , păsările cântau , vântul bătea , iar soarele îmi lumina fata cu razele sale orbitoare.
Eu și familia mea , am ales sa plecam in vacanța la bunici , Predeal ,unde este liniștit și destul de răcoros ,drumeții întâmpinate de priveliștii uluitoare si multe sunte ce te pot speria sau uimi!
Încă nu am plecasem de acasă , mama nu era gata așa ca trebuia sa o ajutam cu bagajele sale grele pline cu soluții de țânțari , truse medicale si multe haine!
Urcam in mașina si pornim din loc , mama veghea harta , eu admiram priveliștea alături de cățelul meu , iar tata era căpitanul călătoriei unde liniștea era esențială dar muzica lui clasica îl ungea pe suflet.
Mama ma atenționează ca aproape am ajuns si ca ar trebui sa fac câteva poze la munți si ce mai iese prin cale , fără sa vrem am întâmpinat o căprioare cu puiul ei , i am făcut o poza care prin surprinderea tuturor a ieșit foarte bine.
Mândru de succesul meu , ajungem la bunici , alerg in spre ei , ofer câte o îmbrățișare calda , mângâi Motănelul cel bătrân si îmi expozitionez fotografia pe frigider .
Bunica mândra de mine îmi pregătește o tava plină de prăjituri si fursecuri pe care le savurez alături de o cana cu lapte proaspăt de la văcuța lor , Florica .
Împart tava cu dulciuri si celorlalți si eu ies afara sa ma plimb prin curte , odata ce am ieșit pe usa observ un vârf înalt de munte care ma lasa șocat , mic si inocent pe lângă el .
Admir si fotografiez in continuare anumite peisaje , obiecte si vacuta bunicilor speriata de câinele meu ce latra la rate !
Ziua era aproape pe sfârșite , orele de fotografiat m-au făcut sa simt ca timpul sta in loc dar luna își facea prezenta acompaniat de cântecul greierilor si familia de stele .
Mama striga după mine sa intru in casa si sa ma pregătesc de culcare , mâine este o noua zi plină de surprize .
Abia aștept sa văd ce îmi va mai pregăti aceasta vacanța!


evabonya989: Multumesc din suflet!
Alte întrebări interesante