Limba română, întrebare adresată de Agatha3, 9 ani în urmă

Vă rog ! Am nevoie de ajutor ! Realizează un discurs pentru șeful clasei.


Utilizator anonim: În general? Sau ai vreo temă anumită?
Agatha3: În general .
Utilizator anonim: Cât de lung?
Agatha3: Cam de o pagina A4
Agatha3: Imi răspunde și mie cineva . E urgent . Mâine se alege șeful clasei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
7
   Dragi colegi și prieteni, la începutul acestui an școlar mi-am luat responsabilitatea să fiu conducătorul acestei clase și, deci, să vă ghidez pe fiecare în parte și pe toți odată în măsura abilităților mele, iar acum, în fața voastră, promit încă odată că voi face tot ce îmi stă în putere ca să vă ajut să treceți cu succes încă un an din această aventură a cunoștinței numită educația.
   Nu credeți că va fi ușor; în acest an și în cei viitori veți întâlni probleme dificile cu care va trebui să vă confruntați, pentru a vă dezvolta ca personalitate. Dar nu vă speriați, fiindcă la fiecare obstacol va fi cineva să vă împingă spre progres. Da, într-adevăr, uitați-vă în jur! Vă stau alături îndrumătorii și prietenii voștri. Profesorii care depun eforturi enorme pentru a ne vedea crescând în cunoștințe și spre noi orizonturi; colegii și prietenii care formează colectivul în care veți simți satisfacția succesului, amarul eșecului, dar și cum să îl depășiți. Responsabilitatea mea ca șef de clasă este să mențin atmosfera de prietenie în acest colectiv; să vă ascult pe fiecare în parte și să găsesc soluții la problemele voastre. Eu doresc ca această clasă să reprezinte o unitate în armonie, ca fiecare să își pună diferențele într-o parte și să aprecieze mai întâi omul de lângă el, să înțeleagă că în acest drum nu este numai el, ci și întreaga clasă. Desigur, aceste scopuri par prea perfecte ca să fie realizabile, și totuși, e datoria noastră, ca elevi și oameni, să tindem spre cât mai bine. Tot este posibil atât timp cât există dorință, de aceea eu am nevoie și de sprijinul vostru. Pentru a putea face ceea ce mi-am propus, am nevoie de implicarea fiecăruia dintre voi. Am nevoie să știu că sunteți pe aceeași pagină cu mine și că urmăm același drum, fiindcă chiar dacă m-ați ales să fiu liderul vostru, voi avea și eu momente în care îmi va trebui prietenia și îndrumarea voastră.
   Nu pot să spun ce va urma mai departe pe parcursul acestui an școlar. Ceea ce pot afirma cu certitudine este că, în ciuda oricărei nenorociri, o clasă unită se poate afirma. Vă știu de mult timp și colectivul acesta îmi este o a doua familie, căreia îi doresc tot binele din lume. Doresc ca în acest an fiecare să învățăm lucruri noi despre noi înșine, despre colegii noștri, să învățăm să ne uităm altfel la oamenii cu care am muncit cot la cot de ani buni, și fie ca aceste cunoștințe să se transforme în prietenii de durată și chiar în sprijin pe plan educațional.
   Iată deci care sunt obiectivele mele pentru acest an de învățământ și sper din tot sufletul meu ca voi să îmi împărtășiți opinia și să pornim cu curaj toți împreună spre marele necunoscut al vieții. Vă mulțumesc încă odată pentru cinstea de a fi liderul acestei clase și pentru atenția oferită.



Agatha3: Mulțumesc din suflet !
Agatha3: E superba . Îmi place la nebunie!Am sa o citesc în fata clasei.
Utilizator anonim: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante