Engleza, întrebare adresată de ana6382o9292, 8 ani în urmă

VA ROG!! Am nevoie de textul ăsta tradus in română.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dragosbodiut5
1

Răspuns:

Timp de secole, punctul de vedere comun asupra modului în care a avut loc domesticirea a fost că oamenii preistorici, dându-și seama cât de util ar fi să aibă turme captive de animale de hrană, au început să captureze animale sălbatice și să le crească.

De-a lungul timpului, permițând doar animalelor cu caracteristici de „îmblânzire” să se împerecheze și să producă descendenți, ființele umane au creat animale mai puțin sălbatice și mai dependente de oameni. În cele din urmă, acest proces a dus la animalele domestice de fermă și animalele de companie pe care le cunoaștem astăzi, dintre care multe s-ar descurca destul de prost în sălbăticie, și-au pierdut abilitățile și instinctele străvechi de supraviețuire.

Cercetări recente sugerează că această viziune asupra domesticirii este incompletă. Ființele umane preistorice au capturat și înmulțit animale sălbatice utile, iar acele specii au devenit mai îmblânzite în timp (în general, s-au schimbat și fizic, dezvoltând corpuri mai mari și creiere mai mici decât lor.

1

veri sălbatici). Dar specialiștii în comportamentul animalelor cred acum că domesticirea nu a fost doar ceva ce oamenii le-au făcut animalelor - animalele au jucat un rol activ în acest proces.

Lupii și caii sălbatici, de exemplu, s-ar putea să fi făcut primii pași în propria lor domesticire, stând în jurul așezărilor umane, hrănindu-se cu gunoiul și recoltele oamenilor și obișnuindu-se cu prezența și activitatea umană.

Animalele individuale care nu erau prea nervoase sau temătoare să trăiască lângă oameni au produs descendenți

care a tolerat și oamenii, făcându-i mai ușor de capturat și îmblânzit.

R În această versiune, oamenii au reușit să domesticească doar animalele care se adaptaseră deja cu ușurință la viața din jurul oamenilor. Domesticarea necesita un animal care să fie dispus să devină domestic. Procesul a fost mai mult ca un dans cu doi parteneri decât un triumf al oamenilor asupra animalelor.

Explicație:

Sper că e bine

Alte întrebări interesante