Limba română, întrebare adresată de luciamorelli21, 9 ani în urmă

Vă rog am nevoie de un basm de 200 250 randuri. Mulțumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CristinaLoredana
0
A fost o dată un om sărac care avea 3 copii. Ecei copii erau foarte ascultători, și omul îi iubea dar nu avea destui bani să-i crească, așa că atunci când au făcut 16 ani i-a trimis în lume să-și facă un trai mai bun.
Cel mai mare s-a dus la curtea unui împărat ca vânător. Cel de-al doilea s-a dus la o vrăjitoare să-i fie ucenic iar cel mai mic s-a făcut pădurar.
Într-o zi cel mai mare a fost trimis de împărat să-i vâneze un cerb falnic și să-i aducă pielea și coarnele. Cel de-al doilea s-a dus în pădure să-i i-a vrăjitoarei niște ierburi pentru o licoare magică. Iar cel mai mic s-a dus să taie un copac putrezit. Cei trei frați s-au întâlnit și bucuroși că s-au revăzut au făcut un pact, peste 7 ani se vor întoarce tot aici, dar în acei 7 ani fiecare trebuia să-și aducă familia, cine nu avea o familie era slujitorul celui care are cea mai frumoasă nevastă.
Cei 7 ani au trecut ca două clipe și cei 3 s-au reîntâlnit în acelaș loc. Cel mai mare avea o fică de boier, cel de-al doilea avea o zână ca nevastă, era frumoasă la fel ca fica de împărat. Dar cel mai mic nu avea o nevastă așa că a rămas slujitor la cei doi frați.
Toți 3 au plecat într-o călătorie lungă. Au ajuns la o fântână magică ce arăta viitorul.
Cei doi au văzut în fântână că cel mai mic era împărat și ei erau slujitorii lui. În timp ce dormea i-au pus otravă în mâncare, în acea noapte a apărut o furnică și i-a spus ce au făcut frații lui, așa că el nu a mâncat mâncarea și și-a făcut alta.
În a doua seară frații lui i-au pus gângănii în pantofi, care dacă te mușcau mureai pe loc. Atunci cel mai mic și-a luat alți pantofi dar din lemn.
Au ajuns la curtea unui împărat vestit care căuta un înlocuitor la tron pentru că el avea doar o fică.
Împăratul a prins drag de cel mai mic așa că le-a dat o șansă și celor doi frați.
Au avut de trecut 3 probe, prima probă a fost ca fiecare să-i aducă împăratului cioara din pădurea de lângă regat, acea cioară avea un rubin în cioc pe care împăratul îl voia de mult.
Cel mai mare nu a reușit. Dar cei doi au găsit cioara și au împărțit rubinul și l-au dus la împărat.
A doua probă consta în a lua de la un zmeu un fir de aur. În această probă cei doi au trișat și au vopsit un simplu fir în galben, dar cel mai mic a găsit firul.
Când să-l aducă la împărat au dus cele două fire, dar doar unul era adevărat.
A treia probă consta în a face din firul de aur un lănțișor pentru prințesă, căci doar firul cel adevărat se va transforma într-un colier frumos.
Dar firul celor doi nu era magic așa că l-au furat pe cel adevărat. Când să facă colier din firul de aur, cel mai mic nu a reușit, dar ceilalți doi da. O pasăre a venit la geam și a zis că cei doi au furat firul de aur cel adevărat de la cel mai mic, atunci fata a îngăduit că e adevărat ce-a zis pasărea pentru că ea putea înțelege limba păsărilor.
Împăratul i-a pedepsit pe cei doi pentru această minciună și i-a făcut slujitorii celui mai mic. Așa el a luat-o de nevastă pe fica împăratului și toată împărăția
Alte întrebări interesante