Limba română, întrebare adresată de Eliiii200000, 8 ani în urmă

VA ROG AM NEVOIE PANA PE 12 SEPT. E URGENT
⦁ Redactează o compunere narativă de 10 - 15 rânduri (100-150 de cuvinte), în care să povestești, din proprie experiență sau să imaginezi, o situație similară familiei care a făcut ieșirea în pădure.


În compunerea ta, trebuie:
- să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a evenimentelor;
- să precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal;
- să ai un conținut adecvat cerinței;
- să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat;


textul ; În pǎdure
de Ioana Vasile

Într-o zi însoritǎ de varǎ am mers cu familia în pǎdure. Ne-am oprit în poieniţǎ.
Eu şi surioara mea, Margareta, am cules flori multicolore pentru coroniţe. În tufiş, fraţii noştri au gǎsit un iepuraş rǎnit. Tata i-a pansat rana. Peste câteva zile va putea alerga din nou.
La plecare, am zǎrit o veveriţǎ. Ţinea în lǎbuţe o alunǎ. În lumina blândǎ a soarelui, ochişorii ei strǎluceau ca mǎrgelele.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de squalicorax
1

Răspuns:

Vara și surpriza neașteptată

Era o zi însorită de vară,unde toată familia mea a decis că este o idee bună să mergem prin pădurile de la munte. După ce am împachetat toate lucrurile necesare, ne-am urcat în mașină și am pornit la drum. Am mers 43 de KM până am ajuns la pădurea de care tata vorbea.

După ce am ajuns,am luat toate bagajele și am început să mergem pe cărările pădurii,care erau marcate folosind copacii. Erau două tipuri de marcaje,unul albastru și unul roșu,cel roșu fiind destinație la un câmp. Tata decise să folosim cel roșu,iar frații mei și mama erau de acord. După ce am mers cam 4 km însă,am inceput să auzim un pițigăiat subțire,pe lângă noi. Nu era sus,pentru că se auzea prea bine. Am inceput să caut prin împrejurimi și am găsit un pui de coțofană, căzut pe jos și rănit. Tata imediat la înfășurat într-un batic și am mers înapoi la mașină. Eram determinați să îl tratăm. Veterinarul a spus că aripa era ruptă dar nu va lua mult să se vindece. Au trecut 2 săptămâni,iar coțofana sa acomodat cu noi.Îi vom da drumul in 3 săptămâni!

Ce zi norocoasa!


Eliiii200000: te iubesc efectiv =)))) mersi mult
squalicorax: <3 cpl, dacă e peste limita poți șterge niste propoziții legând despre tată,scuze dar nu am numărat,am asumat că e ok
Eliiii200000: e ok mersi mult , cu cat mai cu atat mai bine presupun. =)
squalicorax: bine,ar trebui să te culci totuși că e târziu,poți scrie mâine ^•^
Eliiii200000: daaaaaaaaaaa =)) m a tinut teza treaza pana acm , noapte bunaa si mersi inca o data
Alte întrebări interesante