Istorie, întrebare adresată de adina5561, 8 ani în urmă

Vă rog am nevoie urgent

Anexe:

adina5561: Urgent
adina5561: Vă rog
adina5561: Dar nu-i Ștefan cel mare
ltutunaru8: daca cauti pe net Sfântul Ștefan Cel mare îți dă poze asemănătoare.
ltutunaru8: nu avea cine altcineva sa fie. Adică ii el în Moldova, Ii Mihai Viteazul in tara româneasca, și la Transilvania ii Iancu de Hunedoara
adina5561: Ok bine scuze
ltutunaru8: nu-i nimic

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ltutunaru8
1

Explicație:

Prima poză: Ștefan cel mare, Moldova. Politica internă: Pe plan intern și-a bazat regimul pe o nouă clasă conducătoare formată din oamenii proveniți din mica boierime. De asemenea a sprijinit foarte mult dezvoltarea răzeșimii prin împroprietăriri colective ale obștilor de răzeși, in special in urma războaielor și bătăliilor purtate. Politica externă: Pe plan extern a reușit să ducă o politică realistă având două mari linii directoare:impunerea sau susținerea unor conducători favorabili in țările vecine mici- Țara Românească și Hanatul Crimeei-si o politică de alianțe care sa nu permită nici uneia din marile țări vecine- Imperiul Otoman, Regatul Poloniei și Regatul Ungariei să obțină o poziție mai mare față de Moldova.

A doua poză: Mihai Viteazul, Țara Românească (Valahia). Politica internă: Pe plan intern, Mihai a urmărit întărirea autorității centrale și consolidarea pozițiilor acele părți din boierime care îi era fidelă. A dat un "legământ" prin care țăranii dependenți rămâneau pe moșiile unde erau stabiliți.

Politica externă: Strateg iscusit, îmbinând talentul diplomatic cu acțiunea militară, Mihai Viteazul a reușit să pună bazele unui sistem de alianțe antiotoman, apt să ducă la sporirea rolului Țării Românești pe plan extern.


adina5561: Mersi mult
ltutunaru8: cuplă
adina5561: Dar nu-i Ștefan cel Mare
adina5561: Primu
Alte întrebări interesante