Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

VA ROG, AM NEVOIE URGENTTT DE EL MAINE, PLSSSSS, DAU 500 DE PUNCTE SI COROANA

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionela1018
0

Încerc eu niște răspunsuri, sper să fie corecte.

6) Textul de la punctul a) este un text descriptiv.

Textul de la punctul b) este un text narativ.

7) În cele două texte regăsim fascinația autorilor în fața naturii.

În primul text, Vasile Alecsandri este uimit de râul care va curge mereu, nepăsător în fața frumuseților și freamatului din jurul lui: destrămarea noptii, razele soarelui, saltul mrenei după hrană, mângâierea pletelor salciei.

În cel de-al doilea text, autorul este copleșit de frumusețea și măreția Ceahlăului, munte pe care îl redescoperă mereu ca și cum ar fi pentru prima dată.

8) Consider că atât poezia cât și fotografia, care surprind frumusețea naturii, sunt niște prelungiri ale simțurilor noastre.

E ca și cum sufletul nostru s-a umplut de o frumusețe copleșitoare și atunci, ca să ne păstrăm luciditate, așternem pe hârtie, sau doar în gândurile noastre, cuvinte care vor să surprindă sentimentele noastre. Uneori un impuls venit de nicăieri ne îndeamnă să apăsăm pe butonul aparatului de fotografiat ca să imortalizăm ceva ce a făcut ca sufletul nostru să tresară.

Eu cred ca scriem sau fotografiem din dorința noastră de a cuprinde, ca într-o cutie, o bucurie pe care sperăm să o regăsim, la fel de proaspătă, și peste ani si ani. Și atât prin poezie, cât și prin fotografie, frumusețea naturii poate să ne fie adusă aproape.

Alte întrebări interesante