Limba română, întrebare adresată de CatyCatalina12, 9 ani în urmă

Va rog am urgent nevoie de o compunere cu titlul Minciuna are picioare scurte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de misslaura20
252
Minciuna are picioare scurte.

Intr-o zi Mihai trebuia sa dea un test la limba romana.El nu si-a invatat asa ca a hotarat sa copieze de la colegul de banca.Baiatul nu si-a dat seama ca copiaza si greselile acestuia.Profesoara de limba romana l-a observat dar nu i-a spus nimic.A doua zi cand a venit cu testele corectate, iar baiatul si-a primit lucrarea, a vazut ca a primit nota 1.Profesoara l-a intrebat daca stie de ce a primit aceasta nota.Baiatul i-a raspuns ca nu stie deoarece el si-a vazut de lucrarea lui.Atunci doamna profesoara i-a spus tot adevarul, iar copilul a fost prins cu minciuna.
Răspuns de sandutsa
86
.Salut ,o sa incerc sa te ajut.O sa-ti scriu si un argument,dar si un text.
  
-----------------Minciuna are picioare scurte------------------
Sunt de acord cu acest proverb!
,,Minciuna are picioare scurte"...de multe ori e mai bine sa spui adevarul indiferent de timp si loc...o minciuna nelalocul ei se afla intotdeauna si riscam sa tragem consecintele dupa ea.deci oricat de aspru ar fi adevarul e mai bine sa fie spus!
    Compunere:
    Este o zi frumoasa de primavara, cu soare bland si un cer senin si curat ca lacrima. Pasarile revenite la cuiburi ciripesc vesele.In coltul strazii, floraresele scot din cosuri si expun primele flori de martie: toporasi gingasi, frezii suave si parfumate zambile.Dan si Mihai se intorc veseli de la scoala. Trecand pe langa batranul parc din cartier, Mihai propune:- Hai sa ne jucam putin!Baietii aseaza ghiozdanele langa un tei batran si incing un fotbal camlung.Timpul a trecut pe nesimtite. Obositi, murdari si cu hainele pline de praf, prietenii pornesc spre casa.
Intrat pe usa, Mihai saluta, apoi ingaima:
- In drum spre casa am intalnit-o pe bunica.M-a rugat s-o ajut la cumparaturi.
Tocmai atunci intra bunica.Isi saruta nepotul cu dragoste.
- Ce dor mi-a fost de voi.Nu v-am vazut de o saptamana.
Mama se uita mustrator la baiatul care intra in pamant de rusine. Mihai a inteles: Minciuna are picioare scurte.
Alte întrebări interesante