Limba română, întrebare adresată de anne325, 8 ani în urmă

Vă rog!!!
Amintește-ți principalele trăsături ale fabulei, studiate anul acesta la clasă, apoi alcătuiește un text, de aproximativ 150-20p de cuvinte, în care să argumentezi că poezia ,,Iepurele, ogarul și copoiul" aparține acestei specii literare. În compunerea ta, trebuie:
• să precizezi patru trăsături ale speciei literare fabulă;
• să exemplifici două trăsături pe baza textului citat;
• să ai un conținut și un stil adecvate cerinței date.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chococat
4
Nu știu fabula ,dar îți pot face o schema după care te poți lua
Începi cu Definiția fabulei : Fabula este specia genului epic ,în versuri sau în proza în care sunt criticate defecte omenești prin intermediul unor personaje necuvântătoare, fiind structurata pe doua parti :întâmplarea propriu-zisa și morala .
Opera literara intitulata ,,Iepurele,ogarul și copoiul " este o fabula, deoarece prezintă aceste trăsături
În primul rand , ca în orice fabula se remarca o structura specifica . Prima parte întâmplarea propriu-zisa, este o povestire alegorica ce relatează întâmplări puse pe seama unor animale ,utilizandu-se narațiunea.
Aici poți sa faci un mic rezumat al textului
În al doilea rand, fiind o fabula ,la întâmplări participa animale personificate ce întruchipează anumite tipuri de oameni, autorul criticandu-le defectele cu scopul de a le îndrepta. Aici poți începe sa descrii personajele....
În concluzie ,prin structura specifica și criticarea unor defecte omenești cu scopul de a fi îndreptate ,poezia ,,Iepurele, ogarul și copoiul " se încadrează în specia genului epic numita fabula
Și cam atât...Sper ca te-am ajutat !

anne325: m-ai ajutat enorm, mersiii!
Alte întrebări interesante