Limba română, întrebare adresată de iustin030, 8 ani în urmă

va rog cine a citit legendele Olimpului zeii și eroi, să îmi spună ce personaj mitologic este asta și aș vrea să mă ajutați să îi fac cartea de vizita, adică să scrieți cate ceva despre el .​​​​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lauraioanaandrei
1

In imagine este zeita Hera, zeita casniciei

                  simbolurile ei sunt: sceptrul, diadema, paunul si rodia

                   era sotia lui Zeus, care era si fratele sau

                   parinti: Cronos si Rhea

Răspuns de honzikfriend
1
Bună!

Aceasta este Hera, zeița căsniciei și soția lui Zeus. Ea era descrisă ca fiind foarte geloasă și răzbunătoare, când venea vorba de aventurile soțului ei.

Simbolul ei este păunul, una dintre legende spunând că Hera, vrând să știe tot ce făcea Zeus în absența ei, s-a luptat cu un monstru (numit Argus) care avea 1000 de ochi și după ce l-a învins, a lipit toți ochii pe coada păunului, pasărea ei devotată. Grecii antici credeau că Hera cobora pe Pământ într-un car de aur, tras de păuni. Dar aceasta nu este singura legendă despre ea:

Se spune că Zeus a înșelat-o pe soția lui cu Alcmena — o muritoare — care a rămas însărcinată cu doi copii,unul dintre ei fiind Hercule (sau Heracle). Cât timp cei doi copii dormeau, Hera, geloasă din fire, a trimis doi șerpi cu gândul să-l omoare pe Heracle. Dar băiatul, fiind puternic de mic, i-a omorât pe amândoi.

Altă legendă spune că Hera a dat naștere unui fiu, Hefaistos (zeul focului) și din greșeală l-a scăpat de pe vârful Muntelui Olimp. Căzând de la o așa înălțime, Hefaistos a rămas schilod pe viață iar Hera, de rușine că fiul ei este atât de urât, nu l-a mai primit în Olimp.

Acestea sunt informațiile pe care mi le aduc aminte despre Hera. Sper că ți-am fost de folos! :)

iustin030: hey ms al tău este foarte explicativ dar că se cunoaște că l-ai luat de pe net
iustin030: dar mersi continuă așa
iustin030: (^^)
iustin030: (◍•ᴗ•◍)
iustin030: (⌐■-■)
iustin030: (ー_ー゛)
iustin030: (☞゚∀゚)☞
honzikfriend: Hey! Scuze dar chiar nu l-am luat! Îmi plac foarte mult Legendele Olimpului și Hera este o zeiță foarte interesantă. Poți să și verifici!
Alte întrebări interesante