Engleza, întrebare adresată de geea, 9 ani în urmă

Va rog cine ma ajuta cu treaducerea acestui text

DAU FUNDA
MULTUMESC

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de katty00
1
   Vet citii un articol despre locul de munca al unui meteorolog. Pentru intrebarile de la 8 la 15, alegeti raspunsurile A,B,C sau D, care credeti ca  se potrivestemai bine in concordanta cu textul.
    Milioane de oamnei se uita la prognoza meteo in fiecare seara. Majoritatea isi imagineaza ca prezentatorul nu face nimic altceva decat sa ajunga la studio cu cateva minute inaintea difuzarii, prezinta vremea, iar apoi pleaca acasa.
   De fapt, acesta e adevarul. Buletinul meteo de 2 minute, la care toti ne uitam camd avem nevoie sa stim cum va fi vremea de maine, este rezultatul a o intreaha zi de munca din partea prezentatoruli, care e defapt un meteorolog de inalta calificare.
   In fiecare dimineata dupa ajungerea la studioul TV, primul punct pe ordinea de zi este sa colecteze ultimele date de la Biroul National Meteorologic. Acest birou obtine informatii de ultim minut despre conditiile vremi, in Marea Britanie cat si din jurul lumii. Informatiile sunt foarte detaliate si includ si predictii, poze din sateliti si radare cat si date tehnice. Dupa adunarea materialului relevant din acest birou, meteorologul trebuie sa traduca termenii tehnici si stiintifici cat si hartile in imagini si cuvinte care fiecare telespectator sa le inteleaga usor.
 

Asta e doar prima pagina. Imi pare rau ca nu am putut sa te ajut mai mult dar nu am avut timp. Sper ca te am ajutat cat de putin:*





geea: multumesc mult
geea: dar daca mai ai timp ma mai poti ajuta macar la a 2 pagina te rog
geea: :)
Alte întrebări interesante