Biologie, întrebare adresată de simonyjuravlea03, 8 ani în urmă

va rog cine ma poate ajuta am urgent nevoie​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de benache24
1

Răspuns:

I

1 c

2 d

3 b

4 b

5 a

Il

1.

a25F

b17AG

c6E

d4D

e3BC

2.

a3A

b4B

c1EF

d2CD

III

Pacient A: diabet zaharat

Pacient B: gusa endemica

Pacient C: acromegalia

Pacient D: gusa exoftalmica

Pacient E: piticism

IV

Clipirea este actiunea de inchidere si deschidere rapida a pleoapelor. Reflexul de clipire este un reflex care are rolul natural de a proteja ochii. Cu ajutorul reflexului de clipire, ochii sunt lubrifiati cu lacrimi si este evitata iritarea acestora.

Cele mai multe dintre animalele cu ochi au o forma a reflexului de clipire, care este prezent inca de cand animalul deschide prima data ochii.Exista mai multi muschi care controleaza reflexul clipirii. Printre acestia, cei mai importanti sunt muschii pleoapei superioare care controleaza deschiderea si inchiderea ochilor, numiti orbicularis oculi.

Reflexele sunt actiuni involuntare care permit organismului sa reactioneze rapid la situatii potential periculoase, prin masuri de aparare de diverse forme. In cazul reflexului de clipire se poate spune ca o persoana clipeste mai des atunci cand este constienta ca se afla in fata unei situatii care presupune un risc. Exista mai multe tipuri de reflexe, care apar in diferite stadii de dezvoltare ale oamenilor.

Sper ca te-am ajutat! :)

Alte întrebări interesante