Chimie, întrebare adresată de bubulete3, 8 ani în urmă

Va rog cineva bun sa ma ajute!Ajutor!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
3

O substanță cristalină, incoloră T se introduce într-o incintă vidată și se supune descompunerii, la  presiune constantă. Prin descompunerea termică a substanței T la o temperatură cuprinsă între

360oC și 400oC, se obține o substanță solidă Q, de culoare roșie și un amestec format din două  substanțe gazoase, Y (un oxid cu formula chimică EO2) și, respectiv, Z.

Dacă descompunerea termică a substanței T are loc la 450oC, se obține amestecul A1 format din trei produși gazoși (X, Y și Z), cu densitatea față de hidrogen de 40,625. Prin răcirea rapidă a amestecului  gazos A1 de la 450oC la 150oC, se obține  ompusul X în stare lichidă și un amestec gazos A2 format  din gazele Y și Z, care are densitatea față de hidrogen de 20,67. Volumul amestecului A2 la 150oC, este de 2,279 ori mai mic decât volumul amestecului gazos A1 la 450oC.

Amestecul gazos A2 este  răcit la 30oC, apoi se barbotează într-o soluție de hidroxid de sodiu, în exces. După barbotare prin  soluția bazică rămâne gazul incolor Z, cu densitatea față de hidrogen de 16 și cu volumul, la 30oC, de 4,188 ori mai mic decât volumul amestecului A2 la 150oC.

a) Identificați substanțele X, Y și Z.

b) Identificați compusul T.

c) Scrieți ecuațiile reacțiilor de descompunere a compusului T la 450oC și, respectiv, la 380oC.

Precizați care este compusul Q.

d) Scrieți ecuația reacției care are loc la barbotarea amestecului gazos A2 prin soluția de hidroxid de  sodiu.

rezolvarea in poze.....................

Anexe:
Alte întrebări interesante