Istorie, întrebare adresată de petronelakerestely, 8 ani în urmă

va rog cn ma ajuta coroana istoria apei din ce este cum exista si la ce avem nevoie de ea dau coroana va rog ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de romanianmonkeyp5d6zg
0

Explicație:

Apa este cea mai raspandita substanta de pe planeta noastra si are formula chimica H2O si este singura substanta care se poate intalni in toete cele trei stari de agregare:solida, lichida si gazoasa..

In natura exista mai malte feluri de apa:apa de ghetar,apa de izvor de munte,apa de izvoare subterane,apa de robinet filtrata,iar in laborator s-au creat ape speciala(apa Pi,apa grea, apa vie, apa distilata) .

Dintre toate acestea cea mai importanta pentru om este apa pe care o consuma el,pentru ca de cantitatea si de calitatea ei depind sanatatea, viata si longevitatea lui.

Importanta apei in lumea vie

Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% :

• sangele - 83%

• muschi - 75%

• creier -83%

• plamani - 86%

• rinichi - 83%

• ochi - 95%

Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.

Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putin vitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate


petronelakerestely: hy
petronelakerestely: my name îs Elisabeth
Alte întrebări interesante