Limba română, întrebare adresată de utilizator01, 8 ani în urmă

VĂ ROG!!! Completează spațiile goale din fragmentul următor cu verbe la indicativ, respectând indicațiile dintre paranteze.
„Domnișoara Smith ne-.....(a duce, timp care indică o actiune trecută, terminată în momentul vorbirii) într-o cameră albă, cu o cadă mare, și a dat drumul la apă fierbinte de la robinet [...]. Ne ......(a da, timp care indică o acțiune trecută, terminată înaintea altei acțiuni trecute) săpun și prosoape groase. [...] Era minunată baia! [...] Jamie, curat,............(a zâmbi, timp ce exprimă o acțiune trecută,desfăşurată în paralel cu o altă acţiune trecută).
- Mâine mergem la doctor.
-N-..........(a (o) primi, timp care indică o acțiune ce se va desfășura după momentul vorbirii,formă de limbă vorbită, persoana a III-a, singular), ..............(a zice, timp care indică o acțiune trecută,terminata in momentul vorbirii,persoana a |||-a)".


danidam123: multumesc :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maratri
423

Răspuns:

”Domnișoara Smith ne-a dus într-o cameră albă, cu o cadă mare, și a dat drumul la apă fierbinte de la robinet [...]. Ne dăduse săpun și prosoape groase. [...] Era minunată baia! [...] Jamie, curat, zâmbea.

- Mâine mergem la doctor.

- N-o să primească, a spus.

Explicație:


maratri: Succes!
danidam123: multumesc :)
andreiagabrielachiri: Ms
balasluca: ms mult
nitalivia2007: Ms!
iuliann89: imi primul rand este la ultimul "zise"
Alte întrebări interesante