Limba română, întrebare adresată de alexalexalexale, 9 ani în urmă

Va rog datimi si mie caraacterizarea lui Dragos- Voda de 15-20 de randuri .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de truicanoemi
0
                               Dragos -Voda
Dragos -Voda se mai numea si descalecator in Moldova.Cronicile spun ca Dragos era la vanatoare de zimbrii cu catelusa lui Molda,aceasta a cazut in apa raului din Maramures si asa s-a numit raul "Raul Molda".Au fost scrise  si poezii in numele acestui om curajos.Cronicarul Grigore Ureche scrie in cronicile lui ca Dragos a iesit cu oamenii din Maramures si a descalecat in Moldova  in zilele lui Lasau craiul unguresc care cu ajutorul romanilor i-a scos pe tatari din Moldova gonindu-i peste Nistru.
E cam scurt dar sper ca te-am ajutat!

truicanoemi: nuuuu , am cateva chestii eu in cartea de Istorie .
ella258: aha..pe ce cls esti??
truicanoemi: a - IV-a
ella258: sa fii sanatoasa..
ella258: si muli ani inainte..
truicanoemi: Ms , la fel!
ella258: multuesc
ella258: multumesc
truicanoemi: Tu ce cls esti?
ella258: 12..
Răspuns de ella258
0
Dragos Voda este persoanjul principal al legendei cu acelasi nume, este caracterizat direct prin "roman destept si voinic'' dar si indirect prin felul lui de afi de a se comporta. Acesta este puternic, curajos, neinfricat si raspolatitor.
Deoarece cateaua lui Molda murise el a trecut peste deoarece cum zice el "Am avut o catea curajoasa si neinfricata ca mine, nu ia fost frica de nimic, si sa luptat cot la cot cu mine in orice imprejurare''.
El fiind un bun justitiar, si ca un bun iubitor de animale ce este, ia taiat capul boului prins de catre Molda, si la luat ca sa fie noul semn adica stema Moldovei..dar si in cinstea catelei acestuia..
P.S; Dragos Voda ia dat numele catelei Molda dupa denumirea Moldovei...care in ziua de azi este si o republica..
INcheiere: Aceasta a fost parerea mea despre Dragos Voda dar in realitate Molda a fost eroul acestei legende...POate ca au fost si alte caracterizari mai bune dar cea fost in sufletul meu chiar aia am scris..
Alte întrebări interesante