Limba română, întrebare adresată de 12345678910a, 9 ani în urmă

Va rog dau 99 puncte faceti un text scurt cu titlul e primavara in care sa folositi cel putin 2 adjective cu rol de epitet Va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sobolanidudu
0
este primavara. Soarele zambeste pe cerul azuriu . crengile copacilor danseaza prin bataia lina a vantului . vesela campie le zambeste copiilor care se joaca pe haina ei aurie.
Ghioceii firavi ca niste clopotei argintii se joaca impreuna cu celelalte flori din gradina bunicii . Copacii imbraca din nou haina de sarbatiare .Pestisorii inoata bucurosi in raul cristalin .
Bine ai venit draga noastra primavară !
epitet cromatic- azuriu , auriu
epitet antepus -vesela campie
SPER CA TE-AM AJUTAT
Răspuns de aurelcraciun59
0
                     Razele aurii ale soarelui canta printre crengi.Fluturii colorati zboara cu miile pe campii.Randunelele voioase s-au întors in tara, mugurasii verzi sunt dezmierdati de soare,din salcamii înfloriti se scutura o ploaia de miresme, albinutele harnice si-au pornit colinda,iarba frageda  rasare dintre flori,pomii falnici se îmbraca cu flori multicolore si frunze verzi ,gazele micute  rotunde si firave ies la soare,pasari albe,cenusii,galbene si trandafirii se întrec în triluri maiestuoase iar toate adunate ne anunta ca a venit PRIMAVARA iar vesela natura s-a trezit la viata.
                         Bine ai venit frumoasa primavara!
Alte întrebări interesante