Biologie, întrebare adresată de minecraftYt, 8 ani în urmă

va rog dau coaroana ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariai7
1

Răspuns:

5.Apicultorii cunosc doar albina de miere (Apis mellifera), în timp ce există și alte specii în lume. Albina uriașă (Apis dorsata) care trăiește în vastele întinderi ale lumii cu predilectie în zonele din Asia de Sud-Est. În India, 70% din mierea obținută provine de la Apis dorsata. Restul “Patoka” se obține din stupinele din Est (Apis cerana) și „exotic” de la albinele hinduse (Apis mellifera).

Lucratoarele de albine uriașe au aproximativ aceeași dimensiune ca si regina albinelor de miere comune. Există celule de două dimensiuni în fagure. În celulele mai mici există un puiet din care se vor dezvolta lucratoarele. Celulele mai mari conțin puiet, care va fi folosit pentru a crea trantori. Apis dorsata construiește celule de aceleași dimensiuni, indiferent dacă sunt folosite pentru creșterea muncitoarelor sau a trantorilor.

6. Pentru a supraviețui, roiurile trimit albinele de hrană din familie să colecteze cantități mari de nectar și polen . În această fază, albinele se deplasează de la o floare la alta. Aici are loc schimbul de polen. Acest mecanism permite plantelor să se reproducă.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat! Coroana te rog? :D

Răspuns de nataliaconstantin200
1

Răspuns:

ex 6

Albinele ajuta la polenizare deoarece, atunci cand ele merg la flori sa ia polenul, pornesc toata activitatea plantelor. Polenul se imprastie prin natura in gorma de seminte, apoi ele raman in pamant si asa cresc aceleasi tipuri de flori unele langa altele.

Iti scriu imediat si ex 5. Sper ca te.am ajutat!

Alte întrebări interesante