Matematică, întrebare adresată de alin501, 8 ani în urmă

Vă rog !!! Dau coroana !!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionela1018
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

0,45*\sqrt{27} +1,(3)*\sqrt{3} -\frac{3}{4} *\sqrt{243} = \frac{45}{100}*\sqrt{3^{3} }  +1\frac{3}{9} -\frac{3}{4} *\sqrt{3^{5}}=\frac{9}{20}*3\sqrt{3}  +\frac{12}{9} -\frac{3}{4} *3^{2} *\sqrt{3} = \frac{27}{20}*\sqrt{3}  -\frac{27}{4}*\sqrt{3}  +\frac{4}{3} = \frac{27}{4}*\sqrt{3} *(\frac{1}{5} -1)+\frac{4}{3}= -\frac{27}{4}*\sqrt{3}*\frac{4}{5} +\frac{4}{3} = \\= - \frac{27}{5}*\sqrt{3}+\frac{4}{3}


alin501: Mulțumesc mult !
Alte întrebări interesante