Biologie, întrebare adresată de mariolupu239, 8 ani în urmă

Va rog dau coroana!!!!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariabianca511
1

Răspuns:

1:

A-a B- b C-c

2:

piciorong, starc, cufundacul, lopatarul, soimul dunarean, chirighita, gainusa de apa. ___ fungi ___

3:

Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina[1], este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Unul din motivele pentru care Delta Dunării a devenit rezervaţie a biosferei este acela că, în comparaţie cu alte delte ale Europei şi chiar ale Terrei, a păstrat o biodiversitate mai ridicată, prin aceasta întelegându-se un număr mare de specii dintr-o mare diversitate de unităţi sistematice. Mai mult decât atât, Delta Dunării frapează prin densitatea ridicată la multe specii, care sunt rare sau lipsesc din alte zone ale continentului, cu toate că din cauza efectelor activităţilor antropice din ultimile decenii şi efectivele acestor specii ca şi habitatele lor au fost grav afectate.

  Începând cu anul 1991 s-a demarat inventarierea florei şi faunei din teritoriul RBDD, acţiune ce continuă şi în prezent, având două obiective majore: cunoaşterea unei importante componente a patrimoniului natural într-o rezervaţie a biosferei şi evidenţierea speciilor ce necesită măsuri de protecţie şi conservare.

  

Mozaicul de habitate dezvoltate în RBDD este cel mai variat din România şi găzduieşte o mare varietate de comunităţi de plante şi animale al căror număr a fost apreciat la:

• 30 tipuri de ecosisteme,

• 9581 specii, din care:

BACTERIA 209

CHROMISTA 210

FUNGI 145

PLANTAE 2391

1.Plantae (plante inferioare) 917

2.Plantae (plante superioare, cormophyte) 1474

PROTOZOARE 429

ANIMALIA - 6197 din care:

1. Insecte 4232

2. Chordata 575 – Pisces 136

Amphibia 10 – Caudata (broaştele cu coadă) 2

Anura (broaştele fără coadă) 8

Reptilia 12 – Testudine (ţestoasele) 2

Sauria (şopârle) 5

Serpentes (şerpi) 5

Aves 362

Mammalia 55

3. Alte clase 1390

4:

Padurea Letea: Vegetația este formată din stejari de luncă, stejari brumării, plopi albi și negri, frasini de luncă, frasini de baltă, peri, tei albi, ulmi și mai rar arini negri, completată de un subarboret bogat. Pe lângă acestea mai sunt și plantele cățărătoare care au dat faima acestor locuri: Periploca graeca, Hedera helix, Vitis silvestris, Humulus lupulus, Clematis vitalba. În covorul vegetal se întâlnesc și alte specii rare: volbura de nisip sau brândușa de nisip.


mariabianca511: Pădurea Caraorman: stejarii (care depăşesc înălţimea de 30 de metri), plopii negri şi albi, frasinii pufoşi, ulmii sau sălciile.
Alte întrebări interesante