Istorie, întrebare adresată de alexexpert078, 8 ani în urmă

Vă rog, dau coroana!!! Ajutați-mă!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dayly77
1

Răspuns:

1. Cred ca este vorba de Solon. A creat un consiliu cu 500 membrii (100 pt fiecare trib) si a creat Eclesia, deschisa tuturor barbatilor, indiferent de clasa sociala.

2. Consiliul celor 500 si Adunarea poporului.

3. Secolul 5 i.Hr

4. in primul rand durata de conducere a scazut de la 10 ani la un singur an, apoi arhontii aveau functii diferite (fie conducator militar, fie conducator religios).

5. Consiliul celor 500 era alcatuit din cetateni barbati, locuitori ai Atenei.

6. Democratia reduce puterile legislative ale Aeropagului, acesta judecand doar cazurile de crima. Arhontii pot fi alesi din toate clasele sociale, ceea ce inseamna ca oamenii bogati pierd teren in a controla societatea.

7. Democratia.

8. Nobilimea.

9. Acordarea unei diurne pentru cei care lucreaza pentru si in interesul orasului, investitii in arta si educatie, arhitectura.

10. Democratia ateniana presupunea un transfer pasnic al puterii, lucru ce in zilele noastre e destul de dificil de realizat. Organigrama statului atenian excludea femeile.

11. Persian war, Peloponesian war.

12. Democratia a redus influenta Aeropagului, permitand claselor sociale cu radacini umile, sa ia parte activ la deciziile luate in viata de zi cu zi in statul atenian.

Alte întrebări interesante