Limba română, întrebare adresată de anusca01, 9 ani în urmă

VA ROG, DAU COROANA!!! :*   Realizeaza un interviu cu profesorul de desen din scoala ta avand ca subiect graffiti. Intereseaza-te, de exemplu, daca profesorul tau considera graffiti o arta sau un kitsch, daca ii acorda sanse de afirmare, daca ii aproba pe cei care practica acest tip de desen etc. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
1

Scoala mea nu are profesor de desen..Dar pot sa imi dau eu cu parerea...Se face deseori confuzie ...Graffiti e o tehnica straveche de a scrie si zgaria pe monumente sau pe cladiri obisnuite. Nu este arta, ci cel putin contraventie.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca unii dintre cei care vandalizeaza spatii ce nu le apartin sunt talentati si realizeaza opera de arta...Trebuie facuta distinctie intre activitatea in sine - care rareori e legala, si realizare - care poate fi opera de arta.  Evident, paleta e larga, de la cateva zgarieturi la tablouri deosebite. Ca atare nu se poate transa usor.

Si ca sa fie mai clar, anul acesta, primaria Romei a decis infrumusetarea unor cartiere sarace ale capitalei italiene prin pictarea de catre artisti in graffiti a peretilor majoritatii cladirilor periferice. Totul se face cu aprobare, nimic nu e ilegal, si se spera sa atraga nenumarati turisti,,


anusca01: mersiiii mult, vei primi coroana!!! :* :3
legislatie: multumesc si eu
ionutvarzaru: Deci nu mai putem raspunde??Atunci da-i coroana sa nu ne mai facem sperante desarte! B-)
anusca01: pai daca primeam doua raspunsuri il alegeam pe cel mai bun, dar cum am primit un raspuns, e clar ca el va primi coroana!!!
ionutvarzaru: Pot sa raspund???
anusca01: daaa
Răspuns de ionutvarzaru
1
Profesoara mea de desen este un om pasionat de ceea ce face.In momentul in care si-a dat cu parerea, a inceput sa imi spuna istorioara cea lunga a artei urbane, si anume grafitti. Este o metoda straveche care reprezinta o infatisare a unei arte libere si creative, ce se practica dupa propria preferinta, pe cladiri, si alte monumente vechi pentru a le reda stilul. Este practicata sub doua forme:intr-un stil civilizat, organizat sau intr-un street style, sub forma unui desen pe proprietati private, sau domenii cu restrictie de acces, si tocmai de aceea, politia pedepseste persoanele prinse in fapt care strica imaginea impecabila a orasului. Este necesar sa ai talent daca vrei sa stapanesti tubul cu spray colorat, ca din aceea munca sa reiasa o adevarata capodopera, chiar daca este realizata pe strada. In anii precedenti de scoala s-au organizat concursuri de desene cu grafitti, cu mai multe sectiuni, la care am participat si eu.Este o experienta unica, pe care o recomand celor pasionati de arta.

ionutvarzaru: Sper ca ti-am fost de folos.
Alte întrebări interesante