Matematică, întrebare adresată de veravuipe946, 8 ani în urmă

vă rog . Dau coroana. repete și arătați cum ați făcut

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Greie
1

Răspuns:

Salut

Explicație pas cu pas:

e) (\frac{5}{7}+ \frac{2}{7})- \frac{6}{8}= \frac{5+2}{7}- \frac{6}{8}= \frac{7}{7}- \frac{6}{8}= 1- \frac{6}{8}= \frac{8}{8}- \frac{6}{8}= \frac{8-6}{8}= \frac{2}{8}= \frac{1}{4}

f) 4\frac{1}{5}* 2\frac{1}{2}: \frac{3}{4}= \frac{21}{5}* \frac{5}{2}* \frac{4}{3}= \frac{21* 2}{3}= 7* 2= 14

e) (\frac{4}{9}+ \frac{5}{9})- \frac{4}{6}= \frac{4+ 5}{9}- \frac{4}{6}= \frac{9}{9}- \frac{4}{6}= 1- \frac{4}{6}= \frac{6}{6}- \frac{4}{6}= \frac{6- 4}{6}= \frac{2}{6}= \frac{1}{3}

f) 1\frac{1}{7}* 4\frac{2}{3}: \frac{2}{3}= \frac{8}{7}* \frac{14}{3}* \frac{3}{2}= 8

Sper că ți-am fost de folos!

Baftă


veravuipe946: ms
Alte întrebări interesante